Τσακαλώτος: Υπάρχουν περισσότερα αντίμετρα από μέτρα – Ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα

Τσακαλώτος: Υπάρχουν περισσότερα αντίμετρα από μέτρα – Ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα

«Ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα 7-5» δήλωσε στην Βουλή για την συμφωνία ο υπουργός Οικονομικών. Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.

Περισσότερα αντίμετρα από μέτρα περιέχει η συμφωνία επισήμανε μιλώντας στην Βουλή και στην συζήτηση του νομοσχεδίου της συμφωνίας με τους δανειστές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως επισήμανε «τα θετικά μέτρα είναι 7,6 δις» και «τα αρνητικά μέτρα είναι 4,9 δις». Όπως χαρακτηριστικά επισήαμνε «ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα 7-5» αφού «υπάρχουν περισσότερα αντίμετρα από μέτρα. Αυτή είναι η βασική αλήθεια». Εγκάλεσε μάλιστα την Ν.Δ ότι ευελπιστούσε να μην κλείσει η συμφωνία και να πέσει η κυβέρνηση. «Τα λαϊκά στρώματα μπορούν να ευελπιστούν στην ανάπτυξη επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκήθηκε για τα αντίμετρα υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα ουσιαστικά. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στα μέτρα για την παιδική φτώχεια σημείωσε ότι «το 2015 ένα από τα δύο παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες πολιτικής αποστέρησης» ενώ «η Ελλάδα είναι η χώρα που τα παιδιά αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη υλική αποστέρηση».

Υπάρχει μία «πραγματικότητα που είναι δυσμενής για τις λαϊκές τάξεις», «δεν είμαστε στον κόσμο που θα θέλαμε, υπάρχει ένας συσχετισμός δυνάμεων» κι αν δεν τον λάβουμε υπόψιν «τότε δεν κάνουμε πολιτική» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών σημειώνοντας οτι «γι αυτό εμείς δεν μιλάμε για success story». Τόνισε πως «η μάχη που δίνουμε είναι της επιτροπείας» και επειδη «είτε είμαστε είτε δεν είμαστε σε πρόραμμα υπάρχει επιτροπεία» στόχος είναι «να φύγουμε από την ακραία επιτροπεία που υπάρχει και να μπούμε σε άλλο δρόμό».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους επισήμανε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι τον Ιούλιο του 2015 «ψηφίσατε μαζί μας ότι στο πρόγραμμα θα είναι το ΔΝΤ» τονίζοντας ότι αναμένεται το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα επ’ αυτής της βάσης δικαιολόγησε και τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου λέγοντας πως «είναι ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο και για το χρέος και ευελπιστώ ότι έως τη Δευτέρα θα υπάρχει ένα συνολικό πακέτο και για τα μέτρα που ψηφίζουμε τώρα και για το χρέος».

Νωρίτερα πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοθέτημα μιλώντας για καταστροφική επιλογή. Όπως ανέφερε εκ μέρους της Ν.Δ ο Χρήστος Σταικούρας πρόκειται για νομοσχέδιο «επιτομή της κοινωνικής αναλγησίας της κυβέρνησης» που «καταστρέφει τη μεσαία τάξη και ισοπεδώνει την κοινωνία». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Κουτσούκος αναφέρθηκε για «αδιέξοδο» που θα υπάρξει «μετά την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ» θυμίζοντας ότι η Ν.Δ έχει δηλώσει πώς θα εφαρμόσει την συμφωνία. Το ερώτημα του αν χρειαζόταν αυτός ο οδοστρωτήρας μέτρων για να συζητηθεί το θέμα ενός κρατικού χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός» έθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter