Τσακαλώτος: «Ζωτικής σημασίας η επόμενη ημέρα να μη βρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ένα βουνό χρέους»

Τσακαλώτος: «Ζωτικής σημασίας η επόμενη ημέρα να μη βρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ένα βουνό χρέους»

«Από ό,τι φαίνεται από τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης _x000D_
δεν έχει δει τις παρεμβάσεις μου για το “Μένουμε Όρθιοι”», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μπορώ όποτε θέλει να του εξηγήσω γιατί το συνυπογράφω. Μπορώ, ας πούμε, να του εξηγήσω γιατί ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων θα σήμαινε πολύ μικρότερη ανάγκη για αναστολές. Είναι προφανές αυτό, από την στιγμή που οι μισθοί, για παράδειγμα, θα καταβάλλονταν στο σύνολο τους.

Μπορώ να του εξηγήσω γιατί ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα θα σήμαινε μικρότερη ύφεση, και άρα μικρότερη πτώση εσόδων αλλά και μικρότερη αύξηση του λόγου χρέους/ΑΕΠ Μπορώ να του εξηγήσω γιατί και οι αναστολές που θα χρειάζονταν είναι επί της ουσίας ζήτημα ρευστότητας και θα μπορούσε να καλυφθεί με βραχυπρόθεσμα εργαλεία. Μπορώ να του εξηγήσω γιατί ακόμη και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι θα ξοδευτούν και τα 14 δις σε έναν μήνα.

Μπορώ να του εξηγήσω γιατί είναι ζωτικής σημασίας η επόμενη μέρα να μην βρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα σε ένα βουνό χρέους. Τα καταλαβαίνει αυτά όλος ο κόσμος, αν δεν τα καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός είναι σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα:

«Αν όμως και κανείς από το επιτελείο του δεν τον έχει ενημερώσει για το τι προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φοβόμουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter