Κορονοϊός – Καθηγητής Τσακρής: «Το εμβόλιο δεν είναι το άπαν, έχουμε και τα φάρμακα» (Video)

Κορονοϊός – Καθηγητής Τσακρής: «Το εμβόλιο δεν είναι το άπαν, έχουμε και τα φάρμακα» (Video)

Το ζήτημα για γενικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας με όλους τους τρόπους έθεσε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως εκτός του εμβολιασμού πρέπει να δούμε γενικότερα την αντιμετώπιση της επιδημίας και: «Να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι το άπαν, έχουμε και τα φάρμακα που έρχονται έστω και καθυστερημένα, πέρα από το μονοκλωνικά, και άλλα φάρμακα», ανέφερε.

Μάλιστα, είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που επέλεξαν να νοσήσουν ώστε να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Κληθείς να απαντήσει εάν γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που απέκτησαν μαϊμού rapid test για να αποφεύγουν τους ελέγχους, ο κ. Τσακρής υποστήριξε ότι υπάρχουν περιστατικά ατόμων που προχώρησαν στην επιλογή να νοσήσουν επίτηδες προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό και συνέχισε λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλώς επικίνδυνο.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, σημείωσε ότι είναι λογικό να παρατηρείται μεγάλη διασπορά λόγω της εποχής αλλά και εξαιτίας της έλλειψης μέτρων: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης» ανέφερε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: «η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένοι νοσούν γιατί η ανοσία απέναντι στον ιό με το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά».

Όσον αφορά την τρίτη εμβολιαστική δόση ανέφερε πως τα αντισώματα που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά της δεύτερης και όπως είπε αυτό απέδειξε και το παράδειγμα του Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter