Τσάλμερς: «Ο Τζόρνταν είναι ο ο καλύτερος όλων των εποχών χωρίς αμφιβολία – Ο Γιάννης είναι μοναδικός»

Τσάλμερς: «Ο Τζόρνταν είναι ο ο καλύτερος όλων των εποχών χωρίς αμφιβολία – Ο Γιάννης είναι μοναδικός»

Ο Μάριο Τσάλμερς ήταν ο καλεσμένος στο 6ο επεισόδιο του Eurohoops Lockdown, με τον ίδιο να μιλάει για την καριέρα του στο NBA, την ΑΕΚ, τον Γιάννη και όχι μόνο.

Το Eurohoops Lockdown είχε καλεσμένο τον Μάριο Τσάλμερς, με τον γκαρντ της ΑΕΚ να κάνει αναδρομή στην καριέρα του στο NBA και την Ευρώπη, να μιλάει για το μέλλον του στην Ένωση και να σχολιάζει τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως ο “Air” είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών και όχι ο ΛεΜπρόν, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα από την στιγμή που μιλάμε για έναν πρώην συμπαίκτη του Βασιλιά, μαζί με τον οποίο κατέκτησαν 2 πρωταθλήματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε o πρώην πρωταθλητής ΝΒΑ και NCAA στο Eurohoops Lockdown:

Για το πώς περνάει τον χρόνο του στην καραντίνα:

“Προσπαθώ να δουλεύω οσο μπορώ. Προπονούμε λίγο στο σπίτι. Ξυπνάω 9 και κάνω 2 μίλια τρέξιμο και γενικά προσπαθώ να μείνω σε φόρμα. Έχω πρόσβαση σε γήπεδο οπότε κάνω και μερικά σουτ”.

Για την επανεκκίνηση του NBA:

“Είναι πολλά που προσπαθούν να κάνουν στο ΝΒΑ αλλά είναι δύσκολο. Πρέπει να ετοιμαστούν οι παίκτες και να κάνουν πολλά πράγματα οι άνθρωποι της λίγκας για να μπορέσει να συμβεί αυτό. Θα προσπαθήσουν και αν υπάρχει τρόπος θα το κάνουν. Θα είναι δύσκολο. Προσωπικά θέλω να γίνει αλλά πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους. Είναι πολλές οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Πάντως θεωρώ σίγουρο πως θα αργήσουν να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα”.

Για το πότε πήρε σοβαρά το μπάσκετ:

“Στην δεύτερη χρονιά στο High School το πήρα πιο σοβαρά όταν πήρα το πρώτο γράμμα από κολέγιο. Αυτός ήταν ο τρόπος να βγω από την πόλη μου.

Για το κολέγιο:

Θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι που ήταν στην Χαβάη. Έκανα κακό ματς. Στο τέλος πήρα όμως το πρωτάθλημα και θυμάμαι ότι βελτιωνόμουν συνεχώς. Όταν ήμουν άνετα ήμουν και πάλι ο εαυτός μου”.

Για το τρίποντο που έβαλε στον τελικό του NCAA με τη φανέλα του Κάνσας:

“Το τρίποντο που έβαλα στον τελικό με βοήθησε πολύ. Μου έδωσε τίτλο του Clutch, και αυτοπεποίθηση. Μου έδωσε την ταμπέλα του νικητή και όλοι θέλουν έναν νικητή στην ομάδα τους.. Θυμάμαι μόνο το trash talking πριν από το ματς. Έπρεπε να ζήσουμε την στιγμή. Μετά απλά γιορτάζαμε. Ήμασταν μερικά σχολιαρόπαιδα που κέρδισαν το πρωτάθλημα”.

Για την ανταλλαγή του στους Χιτ λίγο μετά το Draft:

“Ήμουν απλά χαρούμενος που μπήκα στο NBA. Αυτό είναι το όνειρο και ο στόχος. Ήταν η ευκαιρία να αφήσω το στίγμα μου στο ΝΒΑ. Έμαθα ότι ανταλλάχθηκα την ώρα μιας συνέντευξη. Με πήρε ο Ράιλι λίγο μετά και μου είπε τι περιμένει από εμένα. Ήμουν χαρούμενος που ήμουν εκεί, ο Ουέιντ ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες”.

Για το… μάθημα του Ντουέιν Ουέιντ:

“Να δίνω τη μπάλα. Με πήρε υπό την προστασία του και μου έδειξε τι πρέπει να κάνεις για να μείνεις στο ΝΒΑ. Ήταν ο μεγάλος μου αδερφός και τον ευχαριστώ για όλα”.

Για την εποχή της απόκτησης του ΛεΜπρόν:

“Ήμουν ενθουσιασμένος με τον ΛεΜπρόν και τον Κρις Μπος. Το να έχεις τέτοια ομάδα είναι το όνειρο κάθε πλέι μέικερ. Δεν ήθελα να είμαι αδύναμος κρίκος και δούλευα πολύ προκειμένου να βελτιώνομαι. Ήταν πιο σημαντικό να παλέψω για πρωτάθλημα αντί να πάω για τα πολλά χρήματα”.

Για την πίεση μετά τους χαμένους τελικούς το 2011:

“Δεν ήταν για εμένα η πίεση. Περισσότερο ήταν για τον ΛεΜπρόν. Προσπαθούσα απλά να είμαι καλός για την ομάδα μου και ήθελα να χτίσω πάνω σε αυτές μου τις εμφανίσεις”.

Για τον ΛεΜπρόν:

“Δουλέψαμε μαζί. Είναι αφοσιωμένος και ήθελε να δουλέψει σε όλους τους τομείς. Είχε πάει θυμάμαι στο Χιούστον για να δουλέψει το ποστ παιχνίδι του με τον Ολάζουον και στο ΛΑ για την τεχνική του”.

Για την μεγάλη του εμφάνιση στους τελικούς το 2012:

“Έδειξα ποιος είμαι κι εγώ. Ήταν η στιγμή να αφήσω το στίγμα μου και να ξεχωρίσω στο NBA”.

Για τους πανηγυρισμούς μετά τον τίτλο:

“Μετά το πρωτάθλημα βγήκαμε και γιορτάσαμε. Απλά το γιορτάσαμε. Μπήκα στο ίδιο κλαμπ με τον Μάτζικ παίρνοντας πρωτάθλημα σε High School, NCAA και NBA. Αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία για εμένα”.

Για το σουτ του Άλεν στους τελικούς κόντρα στους Σπερς:

“Όταν πήρε τη μπάλα είχε ένα βλέμμα που έδειχνε πως θα το βάλει. Κι εγώ θα του έδινα τη μπάλα”.

Για την εποχή του τραυυματισμού του στο Μέμφις:

“Μιλούσα για ανανέωση και δούλευα για να βελτιωθώ, οπότε ήταν δύσκολα για εμένα όταν τραυματίστηκα. Μου άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τον μπάσκετ και είχα πολλά πράγματα στο μυαλό μου”.

Για τον Κόμπι:

“Ο Κόμπι ήταν ο πρώτος που μου μίλησε τότε. Με βοήθησε και μιλήσαμε για την αποθεραπεία μου και το πώς θα επιστρέψω. Θα είμαι ευγνώμων για αυτό, ανταλλάξαμε μηνύματα μερικές φορές”.

Για την απόφασή του να έρθει στην Ευρώπη και την Βίρτους:

“Ήθελα να παίξω μπάσκετ. μίλησα με ατζέντη και μου μίλησε για την Βίρτους. Διασκέδασα το μπάσκετ και είχα σπουδαία ομάδα και συμπαίκτες. Η πρώτη μου πρόταση ήταν η Βίρτους. Ήταν αργά στη σεζόν τότε”.

Για το Basketball Champions League:

“Είναι μια διοργάνωση τοπ επιπέδου. Είχε πολύ πλάκα. Υπήρχε ενθουσιασμός και οι οπαδοί είναι τρομεροί. Μου θύμισε την εποχή του κολεγιακού”.

Για την ΑΕΚ και την Ελλάδα:

Αγαπώ την Ελλάδα. Το να είμαι στην ΑΕΚ και να δείξω το τι μπορεί να κάνω είναι τρομερό. Προσπαθούσα να βρω τον τρόπο μου μέχρι την διακοπή. Είμαι ανοιχτός στο να μείνω. Δεν έχουμε μιλήσει για αυτό, μετά τον ιό θα δούμε αλλά είμαι ανοιχτός σε αυτό το ενδεχόμενο”.

Για το αν θέλει να επιστρέψει στο NBA:

“Είναι στόχος το ΝΒΑ αλλά θέλω απλά να παίζω μπάσκετ και να το χαίρομαι, όπου και να είναι αυτό. Η αγάπη για το παιχνίδι είναι το κίνητρο για εμένα. Παίζω από μικρός και έχω παιδιά που θέλω να τους δείξω πως μπορείς να ζεις από το μπάσκετ παντού. Χαίρομαι που είμαι σε θέση να παίζω. Εύχομαι να παίξουν μπάσκετ. Ο μεγάλος είναι πολύ καλός αλλά δεν θέλω να τον πιέσω. Όταν είναι έτοιμος θα πάμε στο άλλο επίπεδο”.

Για το αν ο Ρογκαβόπουλος μπορεί να παίξει στο NBA:

“Σίγουρα μπορεί να παίξει εκεί. Τον βοήθησα να ετοιμαστεί. Έχει το κορμί και το ταλέντο. Αν βρει ευκαιρία θα δείξει τι μπορεί να κάνει”.

Για το τι θέλει να κάνει μετά την απόσυρσή του:

“Σκάουτινγκ στο κολεγιακό για ομάδα ΝΒΑ. Σκέφτομαι και την προπονητική. Θέλω σίγουρα να κάνω κάτι που έχει να κάνει με το μπάσκετ”.

Για το ποιος είναι ο πιο δύσκολο αμυντικό:

“Είναι ο Κρις Πολ“.

Για το ποιος είναι ο πιο δύσκολος να παίξει εκείνος πάνω του άμυνα:

“Ο Κάιρι Ίρβινγκ”

Για το ποια είναι η πιο πιο δύσκολη έδρα:

¨Αυτή των Σικάγο Μπουλς“.

Για το ποιος είναι ο παίκτη που του αρέσει να παρακολουθεί:

“Ο Τζέισον Τέιτουμ ή ο Κάιρι Ίρβινγκ”.

Για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος trash talker:

“Ο Πολ Πιρς”.

Για τους πέντε καλύτερους πλέι μέικερ όλων των εποχών:

Είναι οι Μάτζικ Τζόνσον, Αζέια Τόμας, Όσκαρ Ρόμπερτσον, Τζον Στόκτον και Γκάρι Πέιτον”.

Για το ποιος είναι ο πιο clutch αυτή την εποχή:

“Ο Κέβιν Ντουράντ”.

Για το ποιος είναι ο πιο αστείος συμπαίκτης στο Μαϊάμι:

“Ο Μάικ Μπίσλεϊ. Θυμάμαι στην ρούκι σεζόν μου, ο Μάικ κοιμήθηκε σε ένα μίτινγκ. Του είπε ο κόουτς να πιει ένα ρεντ μπουλ και εκείνος έλεγε πως αν πιει θα κοιμηθεί. Τελικά το ήπιε και κοιμήθηκε”.

Για την πιο παράξενη εμπειρία του στην Ευρώπη:

“Στο ΝΒΑ βγαίναμε και μετά από ήττα. Στην Μπολόνια βγήκαμε μετά από μία ήττα και έγινε θέμα. Έπρεπε να ζητήσουμε συγνώμη και δεν το ξέραμε. Μου άνοιξε τα μάτια αυτή η εμπειρία.

Για το ποιος θα πάρει τον τίτλο φέτος στο NBA:

“Λέικερς ‘η Κλίπερς. Όποιος περάσει από αυτή τη σειρά, θα το πάρει απέναντι στους Μπακς που θα περάσουν από την Ανατολή.

Για το ποιος πρέπει να βγει MVP:

“Ο ΛεΜπρόν. Αυτά που κάνει φέτος είναι απίθανα”.

Για τον Γιάννη:

“Ο Γιάννης είναι σαν κανένας άλλος. Είναι χτισμένος διαφορετικά. Είμαι φαν του. Μόλις σταθεροποιήσει το τρίποντο θα είναι ασταμάτητος”.

Για το αν ο ΛεΜπρόν ή ο Τζόρνταν είναι ο GOAT:

“Ο Τζόρνταν είναι ο GOAT χωρίς αμφιβολία. Έχω δει τα επεισόδια του Last Dance. Αυτοί οι Μπουλς με έκαναν να αγαπήσω το παιχνίδι και να θέλω να παίξω στο NBA”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter