Τσάμπιονς Λιγκ: από την Αγγλία αρχίζουν απόψε οι προημιτελικοί

Τσάμπιονς Λιγκ: από την Αγγλία αρχίζουν απόψε οι προημιτελικοί

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει στη δράση και οι σφυγμοί αυξάνονται αφού απόψε ξεκινάει ο προημιτελικός γύρος και τα τέσσερα ζευγάρια, είναι το ένα πιο δυνατό από το άλλο. 

Την αρχή κάνουν σήμερα (22.00, Cosmote), το μεγάλο βρετανικό ντέρμπι Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι στο νέο… διαστημικό γήπεδο των «Πετεινών», ενώ την ίδια ώρα -πάλι επί βρετανικού εδάφους- η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης Λίβερπουλ υποδέχεται την Πόρτο.

«Εμφύλιος» στο Λονδίνο

Η Τότεναμ η οποία πριν λίγες μέρες εγκαινίασε το νέο της γήπεδο με νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 2-0, ξέρει ότι είναι το αουτσάιντερ στην υπόθεση πρόκριση για την τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ και σε αυτό συμβάλει η κακή παράδοση απέναντι στους «Πολίτες». Στο πρωτάθλημα φέτος η Τότεναμ έχασε στην έδρα της 1-0 από την Σίτι, ενώ έχει να γευτεί τη χαρά τη νίκη ως γηπεδούχος επί της αντιπάλου της από το μακρινό 2016. Όμως άλλο Πρέμιερ Λιγκ κι άλλο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο πάντως, αντιμετωπίζει αρκετούς πονοκεφάλους καθώς δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ντάιερ, Λαμέλα, ενώ θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τους Οριέρ και Γιορέντε.

Από την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει ασταμάτητη φέτος. Κατέκτησε ήδη το Λιγκ Καπ, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, διεκδικεί το πρωτάθλημα μαζί με την Λίβερπουλ και φυσικά ο μεγαλύτερος στόχος της είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το περασμένο Σάββατο στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Μπράιτον, ο Πέπε Γκουαρδιόλα άφησε εκτός αγώνα αρκετούς βασικούς παίκτες του για να τους έχει ξεκούραστους απόψε στο Λονδίνο.

«Κόκκινοι» εναντίον «Δράκων»

Με ανεβασμένη ψυχολογία αφού ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ υποδέχεται απόψε την επικίνδυνη Πόρτο και θέλει να εξασφαλίσει από σήμερα ένα καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στον ημιτελικό γύρο, έτσι ώστε να αφοσιωθεί ακόμη πιο πολύ στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου στην Αγγλία. Τίτλο που αγνοεί σχεδόν 30 χρόνια στο Νησί…

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Άντριου Ρόμπερτσον, αλλά μπορεί να χαμογελάει και πάλι αφού εκτός όλων των άλλων, το μεγάλο του όπλο ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει αρχίσει πάλι να βρίσκει τον περσινό καλό εαυτό του και παράλληλα να σκοράρει ξανά…

Η Πόρτο βρίσκεται στη κορυφή του Πορτογαλικού πρωταθλήματος παρέα με την «μισητή» αντίπαλο της, την Μπενφίκα και προσπαθεί να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Στο τελευταίο παιχνίδι της νίκησε με πολλούς αναπληρωματικούς την Μποαβίστα με 2-0, καθώς είχε στο μυαλό της στην αποψινή μάχη στο «Ανφιλντ»

Ο προπονητής των «Δράκων» και παλιός άσος του ΠΑΟΚ, Σέρζιο Κονσεϊσάο δεν θα έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένους Πέπε και Έκτορ Ερέρα, αλλά επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς ο Αλεξ Τέλες.

Οι ρεβάνς και των δύο αγώνων θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Αύριο παίρνουν σειρά οι άλλοι δύο προημιτελικοί, Μάντσεστερ Γουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα και Αγιαξ – Γιουβέντους 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter