Τσάμπιονς Λιγκ: Εχει ντέρμπι απόψε σε Αγγλία και Γαλλία

Τσάμπιονς Λιγκ: Εχει ντέρμπι απόψε σε Αγγλία και Γαλλία

Η προτελευταία δόση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λικ διεξάγεται απόψε σε δύο μέτωπα. Στην Αγγλία θα παίξουν (22.00, CS2) Λίβερπουλ – Μπάγερν και στη Γαλλία (22.00, CS1) Λιόν – Μπαρτσελόνα.

Σε ο,τι έχει να κάνει με το πρώτο ζευγάρι και μόνο τα ονόματα των δύο αντιπάλων προκαλούν δέος. Κι αυτό γιατί στο χορτάρι του «Άνφιλντ» θα παραταχθούν συνολικά 10 τρόπαια Κυπέλλου Πρωταθλητριών (ή Τσάμπιονς Λιγκ), με τις δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες στη Ευρώπη να έχουν από πέντε κατακτήσεις!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο αυτά «βαριά» ονόματα, παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστούν σχεδόν κάθε χρόνο στη διοργάνωση, εντούτοις βρίσκονται αντίπαλοι για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια!

Η Λίβερπουλ έφτασε πέρσι μέχρι τον τελικό (έχασε 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο) όμως φέτος ίδρωσε πολύ να περάσει από τον όμιλο της με χαρακτηριστικό της ότι σε τρία ματς εκτός έδρας δεν πήρε πόντο! Τρεις ήττες από Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα. Όμως κέρδισε και τα τρία παιχνίδια στην έδρα της και πήρε την πρόκριση από την ισόβαθμη της στη 2η θέση Νάπολι στη διαφορά τερμάτων. Όμως πέρα από την Ευρώπη, αυτό που “καίει” πιο πολύ την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι το πρωτάθλημα Αγγλίας. Ενας τίτλος τον οποίο έχει να κατακτήσει εδώ και 29 χρόνια! «Η ομάδα μου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μην κυνηγήσει με πάθος και τη διάκριση στην Ευρώπη» ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός κόουτς που έχει το δικό του κίνητρο να νικήσει την Μπάγερν και να πάρει έτσι μια άτυπη ρεβάνς από την ομάδα που το 2013 του στέρησε τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα, όταν ο Κλοπ καθόταν το πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Κλοπ θα έχει απόψε αρκετές σοβαρές απουσίες. Με σημαντικότερη αυτή του τιμωρημένου κεντρικού αμυντικού Φαν Ντάικ. Θα απουσιάσουν ακόμη οι Γκόμες και Τσάμπερλεν (τραυματίες) ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Λόβρεν και Σακίρι.

Από πλευράς Μπάγερν, μπορεί η ομάδα του Νίκο Κόβατς να βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση φέτος, όμως τελευταία δείχνει να ανακάμπτει στο γερμανικό πρωτάθλημα καθώς έχει μειώσει τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ από τους 9 βαθμούς στους τρεις. Ο Κόβατς δεν θα έχει απόψε τρεις σημαντικές απουσίες τους τραυματίες Ρόμπεν, Μίλερ και Μπόατενγκ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κομάν.

Η μάχη της Λιόν

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, αυτό στη Λιόν, η ομώνυμη τοπική ομάδα φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι «λιονέ» μπορεί να είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης όμως φέτος έχουν λυγίσει μεγαθήρια στην έδρα τους όπως την Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης αλλά και την Παρί Σεν Ζερμέν, στη μοναδική ήττα της (2-1 με ανατροπή) στο γαλλικό πρωτάθλημα! Η ομάδα του Μπρούνο Ζενέσιο, η οποία σε εννέα αγώνες της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει μόλις μια ήττα, δεν θα έχει απόψε στη διάθεση της, τον τιμωρημένο Φεκίρ και το τραυματία Γκουιρί.

Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και στοχεύει όπως κάθε χρόνο στην κατάκτηση του τροπαίου. Με αέρα επτά βαθμών από την δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, η ομάδα του Βαλβέρδε πάει ήρεμη στην αποψινή μάχη με μοναδικά της απουσία τον τραυματία Ραφίνια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter