Τσάμπιονς Λιγκ: Στο Τορίνο, μεταξύ Γιουβέντους και Μονακό το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό

Τσάμπιονς Λιγκ: Στο Τορίνο, μεταξύ Γιουβέντους και Μονακό το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, που θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου, στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, σφραγίζεται απόψε στο Τορίνο. Εκεί όπου η Γιουβέντους υποδέχεται τη Μονακό, στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα στο «Λουί Ντε», που έληξε με νίκη της «Μεγάλης Κυρίας», με 2-0.

Η Γιούβε είναι το φαβορί για την πρόκριση και εκτός όλων των άλλων, έχει μαζί της και την παράδοση, που αναφέρει ότι 11 φορές που αναμετρήθηκε σε διπλά παιχνίδια με γαλλικές ομάδες, κατάφερε να προκριθεί και τις 11! Γιουβέντους και Μονακό βρέθηκαν αντίπαλοι στα ημιτελικά της διοργάνωσης και τη σεζόν 1997-98. Οι Ιταλοί προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 6-4, χάνοντας το τρόπαιο στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αγωνιστικά, η Γιουβέντους δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ο Μάσιμο Αλέγκρι αναμένεται να παρατάξει σήμερα (21.45, Cosmote TV) τους Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλβες, Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ντιμπάλα, Μάτζουκιτς, Ιγκουαΐν.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, είναι αναγκασμένος να ρισκάρει για το… 8ο θαύμα και θα παρατάξει τη Μονακό με τους Σούμπασιτς, Ντιράρ, Γκλικ, Τζέμερσον, Σιντιμπέ, Σίλβα, Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο, Λεμάρ, Φαλκάο, Εμπαπέ.

Γιουβέντους και Μονακό συναντήθηκαν στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης της Γηραιάς ηπείρου και τη σεζόν 1997-98. Οι «μπιανκονέρι» του Μαρτσέλο Λίπι προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 6-4, χάνοντας το τρόπαιο στον τελικό, αφού ηττήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 (σκόρερ ο Μιγιάτοβιτς).

Οκτώ προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς μετράνε οι «ασπρόμαυροι» σε ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ σε 11 αγώνες εντός έδρας, πανηγύρισαν τη νίκη εννέα φορές, με δύο παιχνίδια να ολοκληρώνονται ισόπαλα.

Από τη φάση των «16» μέχρι τώρα, σε πέντε παιχνίδια, η «Vecchia Signiora» δεν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται!

Στο Champions League, οι «μπιανκονέρι» δεν έχουν γνωρίσει την ήττα στην έδρα τους, εδώ και 22 αναμετρήσεις (13 νίκες, 9 ισοπαλίες), από το 2-0 εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, τον Απρίλιο του 2013.

Μετά από εκτός έδρας νίκη, στον πρώτο αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Γιουβέντους μετρά 37 στις 37 προκρίσεις!

Μόλις δύο φορές έχει χάσει η Γιουβέντους στην έδρα της, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς εκτός. Εναντίον του Αμβούργου, στα προημιτελικά του κυπέλλου Uefa 1989-90 (0-3, 0-2) και απέναντι στον Ολυμπιακό, στον τρίτο γύρο του ίδιου θεσμού, τη σεζόν 1999-2000 (3-1, 1-2).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter