Τσάπαλης (Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης τραυματιοφορέων): «Ο Κικιλιας είναι σαν γλάστρα»

Τσάπαλης (Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης τραυματιοφορέων): «Ο Κικιλιας είναι σαν γλάστρα»

Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Λάρισας περιέγραψε στην εκπομπή kontra24 ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων και εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Λάμπρος Τσάπαλης εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για την αδιαφορία της και συγκεκριμένα, στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε απεργία πείνας καθώς ήταν το έσχατο μέσο πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοιού. 

Ο κ. Τσάπαλης περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά ασθενών από την Covid 19 και τις ελλείψεις στο προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί λόγω των υγειονομικών που επίσης νοσούν από τον ιό ή έχουν τεθεί σε καραντίνα αλλά και τις ειδικές άδειες που έχει λάβει μεγάλος αριθμός αυτών. «Τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μου νοσούν από covid, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι».

Ερωτηθείς για το αν αληθεύουν τα όσα αναφέρει ο υπουργός Υγείας ότι έχει γίνει η μεγαλύτερη ενίσχυση του ΕΣΥ των τελευταίων δεκαετιών ο κ. Τσάπαλης επισήμανε πως ο αριθμός των τραυματιοφορέων είναι ο ίδιος με αυτός πριν από δύο χρόνια.

«Μην ακούτε το παραμύθι ότι φέρνουν κόσμο. Φέρνουν μόνο όταν πιέζονται και τον φέρνουν σε λάθος στιγμή. όταν πλέον χρειάζεται εκπαίδευση και δεν μπορεί να κάνει εκείνη την στιγμή». ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Όταν μου λέει ο υπουργός που είναι σαν γλάστρα μια φορά πέρασε από το νοσοκομείο μας για να μας πει ότι θα το κάνει ιδιωτικό. Είχε αυτό το θράσος. Έρχονται τώρα για να μας δώσουν ένα δώρο και ξαφνικά μας λένε δεν σας το δίνουμε. Ή θα το δώσουμε μόνο στις ΜΕΘ. Είναι δυνατόν να παίζουμε με τον κορονοϊο καθημερινά και έχει το θράσος να μας πεις ότι μόνο μια μερίδα, θα επιλέξεις εσύ αυτό που σε βολεύει ή που σου φτάνει οικονομικά; αν δεν σου φτάνει  να βγεις να πεις δεν έχω» τόνισε ο κ. Τσάπας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter