Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης πετά το μπαλάκι της ευθύνης σε όλους τους προηγούμενους (Video)

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης πετά το μπαλάκι της ευθύνης σε όλους τους προηγούμενους (Video)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της στην τραγωδία των Τεμπών, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «αποδείχθηκαν κούφιες υποσχέσεις όλα όσα υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης για να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές, ότι μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερα».


Όσον αφορά τις σχετικές δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη για τα Τέμπη και το σύστημα τηλεδιοίκησης, η Πόπη Τσαπανίδου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «σε ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ίδιος ο ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το καλοκαίρι του 2019, το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα καταστράφηκε και έκτοτε δεν λειτουργούσε».

«Αντίστοιχη πληροφορία μεταφέρουν και ρεπορτάζ που έχουν γίνει στην περιοχή, αλλά και οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης έχει μεγάλη σημασία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η πορεία των τρένων θα μπορούσε να είναι ορατή και το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», πρόσθεσε.

«Αφού η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είχε μπροστά της ένα “χάρτη” με τα προβλήματα του έργου, γιατί δεν τα αντιμετώπισαν μέσα σε τέσσερα χρόνια; Είχαν τέσσερα χρόνια να τα φτιάξουν. Αντίθετα, την ευθύνη τους προσπαθούν να την πετάξουν “μπαλάκι” σε όλους τους προηγούμενους», τόνισε.

«Αυτό που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 από την κυβέρνηση Σαμαρά μία σύμβαση εξαιρετικά “μπερδεμένη”, για παράδειγμα πολλά από τα υλικά που ήταν εφαρμοσμένα στις γραμμές ήταν προβληματικά, δεν λειτουργούσαν», σημείωσε για τη σχετική σύμβαση.

«Για να λειτουργήσει βέβαια η τηλεδιοίκηση, χρειάζεται να υπάρχει διπλή γραμμή. Αυτό ήταν ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραδόθηκε η διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με γέφυρες και τούνελ», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου, συμπληρώνοντας ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την κυβέρνηση το 2019, το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%. «Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μία σύμβαση ξεκάθαρη, χωρίς κανένα νομικό κώλυμα, για να μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί», επισήμανε.

«Η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει το έργο της. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην επιχειρεί και σε αυτήν την περίπτωση τη συγκάλυψη. Πολύ σύντομα θα έρθει, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόγραμμα που θα αφορά και την ασφάλεια του πολίτη, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

«Όλος ο ελληνικός λαός, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, βιώνει αυτές τις μέρες το δικό του πένθος και τη δική του δυσκολία. Χρειάζεται δύναμη σε όλους μας, αυτή η τραγωδία μας τραβά πίσω στις δικές μας απώλειες. Και μας έχει κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς», κατέληξε στην παρέμβασή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter