Τσαβούσογλου: «Μοναδική λύση για το Κυπριακό τα δύο κράτη» – Η ατάκα για την αντιπαράθεση με τον Δένδια

Τσαβούσογλου: «Μοναδική λύση για το Κυπριακό τα δύο κράτη» – Η ατάκα για την αντιπαράθεση με τον Δένδια

Συνάντηση με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά την on camera αντιπαράθεσή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από τη μεταξύ τους συνάντηση.

Κατά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε να εξαπολύει κατηγορίες στην Τουρκία μέσω «εξωπραγματικών ισχυρισμών», τους οποίους όπως σημείωσε «δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί», συμπληρώνοντας ότι ο Έλληνας ομόλογός του «ξεπέρασε τα όρια, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να είχε πει και έλαβε την ανάλογη απάντηση».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πριν από τη θυελλώδη συνέντευξη Τύπου υπήρξε αίτημα από την ελληνική πλευρά ώστε να μη γίνουν αναφορές σε θέματα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις.

Όσον αφορά το Κυπριακό ζήτημα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης σχετικά με πιθανή επανέναρξη των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα», τονίζοντας ότι η μοναδική «λύση» για την τουρκική πλευρά είναι αυτή των δύο κρατών «βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter