Τσέφεριν: «Συζητάμε τρεις συν μία επιλογές για την ολοκλήρωση της σεζόν»

Τσέφεριν: «Συζητάμε τρεις συν μία επιλογές για την ολοκλήρωση της σεζόν»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ανέλυσε το σχέδιο του για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν, επισημαίνοντας πως υπάρχουν τρεις συν μία επιλογές, προκειμένου να μην ματαιωθούν οι διοργανώσεις. 

«Σε αυτή τη δραματική στιγμή το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία, πρέπει να βγούμε νικητές από την πανδημία. Η διακοπή του ποδοσφαίρου συμβολίζει ότι η Ευρώπη και ο κόσμος έχουν σταματήσει να λειτουργούν όπως πριν την κρίση», είπε αρχικά στη δήλωση του ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. 

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιλογές: να ξεκινήσουν τα παιχνίδια και πάλι στα μέσα Μαΐου, τον Ιούνιο ή στο τέλος Ιουνίου. Αν το καταφέρουμε, η αγωνιστική περίοδος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χαθεί. Υπάρχει και άλλη μία επιλογή να ξαναρχίσει στις αρχές της επόμενης σεζόν, που με τη σειρά της θα ξεκινήσει αργότερα. Κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει η πανδημία. Έχουμε σχέδιο Α, Β ή Γ και είμαστε σε επαφή με τα πρωταθλήματα, με τους συλλόγους, υπάρχει μια ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται τα σενάρια. Πρέπει να περιμένουμε, όπως και κάθε άλλος τομέας».

Ο Αλ. Τσέφεριν αναφέρθηκε στο θέμα των συμβολαίων που λήγουν στις 30 Ιουνίου, καθώς και στη διεξαγωγή του EURO 2020 το επόμενο καλοκαίρι: «Αν συνεχιστεί η χρονιά, αλλά αυτό αργήσει να συμβεί, υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Παράλληλα, η νέα σεζόν δεν πρέπει να καθυστερήσει γιατί το EURO το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter