Τσελέντης για Δήμο Ιεράπετρας: Αρνήθηκε να μπει στο πρόγραμμα προειδοποίησης για τσουνάμι

Τσελέντης για Δήμο Ιεράπετρας: Αρνήθηκε να μπει στο πρόγραμμα προειδοποίησης για τσουνάμι

Μια αποκάλυψη έκανε σήμερα – πριν τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη – ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Ο Άκης Τσελέντης μιλώντας το πρωί στο radiolasithi, ανέφερε πως πριν από έξι ημέρες προτάθηκε στον δήμο Ιεράπετρας να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα της Unesco στο οποίο έχει ενταχθεί το Εθνικό Κέντρο Πρoειδοποίησης Τσουνάμι, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή με την αιτιολογία ότι θα έκανε κακό στον τουρισμό της περιοχής.

Ο Άκης Τσελέντης είπε ότι το πρόγραμμα δεν είχε οικονομικό κόστος για τον δήμο Ιεράπετρας και μετά την αρνητική απάντηση επιλέχθηκε άλλη περιοχή.

Αντίθετα, ο δήμος Ιεράπετρας, μέσω της Μαρίας Ρουμελιωτάκη από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η οποία χειρίστηκε το θέμα, απάντησε ότι ο λόγος της αρνητικής απάντησης ήταν ότι δεν δόθηκε χρονικό περιθώριο για να υπάρξει διαβούλευση και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η κα Ρουμελιωτάκη ευχαρίστησε τον κ. Τσελέντη για το ενδιαφέρον αναφέροντας πως αν μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος για συζήτηση στην κοινωνία της περιοχής, πιθανότατα θα είχε παρθεί μια άλλη απόφαση.

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ενώ και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μικρό τσουνάμι και κάλεσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις ακτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter