Τσελέντης στο Documentonews.gr: Θα έχουμε μετασεισμούς από 4,5 Ρίχτερ στην Ηλεία για τις επόμενες εβδομάδες

Τσελέντης στο Documentonews.gr: Θα έχουμε μετασεισμούς από 4,5 Ρίχτερ στην Ηλεία για τις επόμενες εβδομάδες

Πανικό και ανησυχία προκάλεσαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στην Ηλεία οι δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,5 και 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκαν σήμερα στις 9:11 και 9:12 π.μ στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Σε δηλώσεις του στο Documentonews.gr ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης ανέφερε ότι το επίκεντρο των δύο σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή 17 και 14 χλμ περίπου ανατολικά των Στροφάδων και σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.

«Η περιοχή έχει σεισμικό δυναμικό αλλά εκτιμώ ότι ήταν ο κύριος σεισμός και με βάση το ιστορικό της δεν θα υπάρξει μεγαλύτερο σεισμικό γεγονός. Όμως για τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε μετασεισμούς μεγέθους από 4.5 ρίχτερ ίσως και 5 Ρίχτερ» τόνισε ο ο κ. Τσελέντης.

Στην Ηλεία ο πρωϊνός διπλός σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και πανικό κυρίως στους κατοίκους του Πύργου όπου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Εκατοντάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προληπτικά και επέστρεψαν σε αυτά μετά από μία περίπου ώρα.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση εκκενώθηκε προληπτικά το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ενώ έκλεισαν προληπτικά και όλα τα σχολεία του νομού.

«Από τα μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχουμε κάποια εικόνα για ζημιές. Όμως βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη βγάλει περιπολίες προκειμένου να καταγραφεί αν χρειαστεί κάποιο πρόβλημα η να βοηθήσει τους πολίτες» – ανέφερε στο Documentonews.gr ο κ. Κοροβέσης.

Δείτε επίσης:

Σεισμός Ηλεία: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο των δίδυμων σεισμών – Οι τελευταίες πληροφορίες για τα 5,7 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter