Τσέλσι: Μια ιστορία παράδοσης και πολλών συμπτώσεων

Τσέλσι: Μια ιστορία παράδοσης και πολλών συμπτώσεων

Για 4η φορά στην ιστορία της η Τσέλσι έφτασε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου εκ των οποίων η 2η στο Τσάμπιονς Λιγκ (είχε προηγηθεί η κατάκτηση το 2012). Όμως ακόμη πιο συναρπαστική είναι η ιστορία της, τόσο με τις συμπτώσεις όσο και με την παράδοση που έχει δημιουργήσει και είναι μοναδική…

Η παράδοση λέει πως όταν η Τσέλσι αλλάζει προπονητή μέσα στη σεζόν φθάνει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου! Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι η πραγματικότητα, αφού και οι τέσσερις τίτλοι κατακτήθηκαν με αυτό τον τρόπο…

-Τη σεζόν 1997-98, η Τσέλσι έχει στον πάγκο της τον Ολλανδό Ρουντ Γκούλιτ αλλά δεν πήγαινε καλά. Ετσι τον Φεβρουάριο απολύθηκε ο Γκούλιτ και ανέλαβε ο Ιταλός Τζανλούκα Βιάλι με τον οποίο η Τσέλσι πήρε στο τέλος της σεζόν το Κύπελλο Κυπελλούχων.

-Τη σεζόν 2011-12 η Τσέλσι είχε προπονητή τον Πορτογάλο Αντρέ Βίλας Μπόας. Στο μέσον της σεζόν απολύθηκε και ανέλαβε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο που την οδήγησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

-Την επόμενη σεζόν 2012-13, ήρθε η σειρά του Ντι Ματέο να απολυθεί αφού η Τσέλσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο Champions League και υποβιβάστηκε στο Europa League. Ανέλαβε ο Ισπανός Ράφα Μπενίτεθ και η Τσέλσι κατέκτησε το τρόπαιο!

-Φέτος οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν τη σεζόν με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο τους, ο οποίος απολύθηκε τις γιορτές και ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ με τον οποίο έφτασαν στην κατάκτηση του Champions League…

Πολλές οι συμπτώσεις

Όμως οι συμπτώσεις δεν έχουν τελειωμό για την ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς καθώς:

-Και τις δύο φορές που η Τσέλσι κατάκτησε το Champions League στον προημιτελικό απέκλεισε απέκλεισε πορτογαλική ομάδα και στον ημιτελικό ισπανική. Το 2012 απέκλεισε στη σειρά την Μπενφίκα και την Μπαρτσελόνα, ενώ φέτος την Πόρτο και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

-Στον ημιτελικό με τη Ρεάλ πέτυχε γκολ ο Τίμο Βέρνερ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Τσέλσι αντί 60 εκατ. ευρώ. Όπως ακριβώς το 2012 ο Φερνάντο Τόρες σε βάρος της Μπαρτσελόνα, που είχε αποκτηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι με το ίδιο ποσό.

-Το 2012 που η Τσέλσι πήρε το μεγάλο τρόπαιο στην Αγγλία πρωταθλήτρια αναδείχθηκε όπως και φέτος η Μάντσεστερ Σίτι.

-Στην Ιταλία το 2012 πρωταθλητής με την Γιουβέντους είχε αναδειχθεί ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι Αντόνιο Κόντε. Ο οποίος Κόντε αναδείχθηκε και φέτος πρωταθλητής με την Ιντερ!

-Στον προημιτελικό κόντρα στην Πόρτο, η Τσέλσι πήρε τη νίκη σκόρερ δύο Αγγλους, τους Μάουντ και Τσίλγουελ! Τελευταία φορά που δύο Άγγλοι παίκτες της Τσέλσι πέτυχαν γκολ στον ίδιο αγώνα ενός Champions League ήταν το… 2012 που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τότε οι Λάμπαρντ και Τέρι είχαν κρίνει την πρόκριση επί της Νάπολι.

-Τελευταία φορά που η Τσέλσι ηττήθηκε για το αγγλικό πρωτάθλημα από τη Γουέστ Μπρομ ήταν φέτος και μάλιστα με 2-5 στο γήπεδο της. Η αμέσως προηγούμενη φορά που η Τσέλσι είχε χάσει από την Γουέστ Μπρομ ήταν το…2012!

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter