Τσερνόμπιλ: Σπάνιο βίντεο από το εσωτερικό του θανατηφόρου αντιδραστήρα 4

Τριαντατρία χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, μια ομάδα 15 δημοσιογράφων είχε την ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση στην αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 4 ο οποίος εξερράγη στις 26 Απριλίου 1986.

Ο κατεστραμμένος χώρος ελέγχου καλύπτεται με μια συγκολλητική ουσία που δεν επιτρέπει τη δημιουργία σκόνης. Ωστόσο, τα ερείπια εξακολουθούν να εκπέμπουν 40.000 φορές υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας από το φυσιολογικό.

Από την πυρηνική έκρηξη 31 άνθρωποι έχασαν επί τόπου τη ζωή τους ενώ χιλιάδες άλλοι αρρώστησαν λόγω της έκθεσής τους σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας. 

Παράλληλα, πάνω από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας λόγω της πυρκαγιάς που ακολούθησε μετά την έκρηξη η οποία έκαιγε για 10 ημέρες στέλνοντας τον ραδιενεργό καπνό σε αρκετές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.