Τσεχία: Η αστυνομία αναζητά διαρρήκτη που… βλέπει ανθρώπους να κοιμούνται

Τσεχία: Η αστυνομία αναζητά διαρρήκτη που… βλέπει ανθρώπους να κοιμούνται

Η αστυνομία της Τσεχίας αναζητά έναν άνδρα που εισβάλλει σε σπίτια ανθρώπων τη νύχτα και τους παρακολουθεί καθώς κοιμούνται, κάνοντας κατά καιρούς μικροκλοπές.

«Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού καθιστούν σαφές ότι ο δράστης δεν ενοχλείται από την παρουσία ανθρώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πράγας, Γιαν Ριμπάνσκι την Πέμπτη, σύμφωνα με το AFP. «Αντίθετα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κυριολεκτικά αναζητά τέτοια σπίτια», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής επτά περιπτώσεις, αλλά αναφέρει ότι θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες. «Σε μια περίπτωση, ο ύποπτος καθόταν στο κρεβάτι δίπλα στην εννιάχρονη κόρη του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο δωμάτιο του παιδιού, ενώ εκείνη κοιμόταν και δεν είχε ιδέα», είπε ο Ριμπάνσκι.

Κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών κατέγραψαν επίσης την κίνηση του υπόπτου γύρω από το σπίτι όταν ήταν ξύπνιοι. «Για να μην ενοχληθεί, κλειδώθηκε στο δωμάτιο ή σε ολόκληρο τον όροφο, το έψαξε και μετά έφυγε από το σπίτι», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της αστυνομίας.

Ο ύποπτος είναι ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών, κουτσαίνει ελαφρώς και έχει ως επί το πλείστον διαρρήξει σπίτια στην Πράγα. Έχει διαρρήξει ένα σπίτι δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών εάν καταδικαστεί, είπε η αστυνομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter