Τσεχία: Στον ορίζοντα νέοι περιορισμοί, καθώς ασθενείς με Covid-19 συρρέουν στα νοσοκομεία

Τσεχία: Στον ορίζοντα νέοι περιορισμοί, καθώς ασθενείς με Covid-19 συρρέουν στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενδέχεται να ενισχύσει περαιτέρω τα μέτρα κατά του νέου κορονοϊού, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν έχει μειωθεί και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα.

Η Τσεχία έχει καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς μολύνσεων στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Τα ενεργά κρούσματα έφθασαν τα 105.541 στη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19 έχει τριπλασιαστεί αυτόν τον μήνα και ανέρχεται στους 3.721.

Επιπλέον, αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων στους 1.513, μια αύξηση 407 θανάτων την τελευταία εβδομάδα.

Τα νοσοκομεία αναστέλλουν τις τακτικές δραστηριότητές τους για να απελευθερώσουν κρεβάτια και το προσωπικό να είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς με νέο κορονοϊό.

«Απευθύνω έκκληση να τηρούνται τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, διότι βλέπουμε ότι αυτό δεν γίνεται, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να προτείνουμε αυστηρότερα μέτρα στην κυβέρνηση», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου ο Πρίμουλα.

«Δεν έχουμε αρκετό χρόνο».

Ο ίδιος δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, όμως άλλοι υπουργοί είχαν παλαιότερα προτείνει την επιβολή ενός είδους λοκντάουν, εάν η κατάσταση δεν βελτιωνόταν.

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί για να εξετάσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Πρίμουλα, η κορύφωση της πίεσης στα νοσοκομεία θα καταγραφεί στις αρχές Νοεμβρίου. Εξήγησε ότι αυτό θα σήμαινε πως θα χρειαζόντουσαν 9.000-10.000 κανονικές κλίνες με οξυγόνο και 1.500-3000 κλίνες σε ΜΕΘ για την περίθαλψη ασθενών με Covid-19.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter