Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού

Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού

Το φόβο του για μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σήμερα στο Σκάι.

Εξήγησε πως πηγή προέλευσης και των 7 κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα είναι οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στη Βόρεια Ιταλία, καθώς και οι επαφές τους.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πώς τα συγκεκριμένα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε για τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού, από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, διευκρίνισε πως αυτές είναι οι ηλικιωμένοι και αυτοί που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, καθώς και άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, τα οποία μειώνουν την άμυνά τους.

Σχετικά με τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό.

Ο κ. Τσιόδρας προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, ενώ για όσους ήρθαν από την Ιταλία, τους συμβουλεύει να παρακολουθούν την υγεία τους και αν δουν κάτι ύποπτο να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχει ο κόσμος, είναι πυρετός, πονόλαιμος, καταρροή και καταβολή του οργανισμού, ενώ ο κ. Τσιόδρας εφιστά την προσοχή, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και και το στόμα μας, και να εφαρμόζουμε τους κανόνες τήρησης της υγιεινής.

Πηγή: Σκάι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter