Τσιόδρας: «Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους»

Τσιόδρας: «Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους»

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης _x000D_
Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση, η επιτροπή των ειδικών μετά από συνεδρίαση αποφάσισε πως η _x000D_
μάσκα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όσους βρίσκονται σε κλειστούς _x000D_
χώρους.

«Η Επιτροπή μας τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων, σχετικά με την ισχυρή σύσταση ή υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά τη μετακίνησή μας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους», όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας: «Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται αυτό ως υποχρεωτικό μέτρο, εκτός βέβαια αντενδείξεων ιατρικών, για παράδειγμα σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής».

Αξίζει να σημειωθεί οτι η απόφαση αφορά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, στους οποίους η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για τους εισερχόμενους, αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακούς υπαλλήλους. Ωστόσο όπως ειπώθηκε από πολλά μέλη της Επιτροπής, η μάσκα -στην επόμενη φάση- δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μία ψευδαίσθηση ασφάλειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter