Τσίπρας: Αφωνία οι ψευδοπατριώτες για τις θέσεις Ερντογάν-Τσαβούσογλου

Τσίπρας: Αφωνία οι ψευδοπατριώτες για τις θέσεις Ερντογάν-Τσαβούσογλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι δεν του αρέσουν τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα γιατί, κατά την άποψή του, είναι «υπερβολικά εθνικιστικά». Ο Αλέξης Τσίπρας  σε ανάρτησή του στο facebook καταφέρθηκε κατά των ψευδοπατριωτών που έσκιζαν τα ρούχα τους χαρακτηρίζοντας προδοτική τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τώρα έχουν πάθει αφωνία με όσα αναφέρουν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο αρμόδιος ΥΠΕΞ για συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το Σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης αλλά και τη μοιρασιά της ανατολικής Μεσογείου.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις» στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που «είναι υπερβολικά πατριώτης», πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;

Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα.»..

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10158158390878054?__xts__%5B0%5D=68.ARDTWV9-ngffQjwhZmQ9jIsAkWO4TbiF59NyySp6Xpa6mnImzHop-AlHIZPJhqOjtQySMBncCdbwEhDLbgpzidrKyuuIu_qAaouLjuy4fH8PLn0fn0o-GecHKmcdsVQo8IyJEWlHCXiVFqiWr5xFl3G4NAmjpAaD0eynIkIllHNbcsyoxFYk8g1aEny9WXVHO1pRshgMGa6FB84JlNlET6kPwPLz6QKGHRahYvomyXQAl6h7ICokw15_QIPeA1xcQzVIf7BgGBsS4r8MtJudHZevH1K5VCmAUz8hnGbq0omtQOz3ZkSC125QAXHHH8vsQPnhhC193ud-yA&__tn__=-R

Αντίδραση Δένδια

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την επίκληση δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

“Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του”, επισημαίνει ο κ. Δένδιας. “Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα”.

Χαρίτσης για Δένδια: Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων

«Πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα αν είναι προσβολή ή παράσημο τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά. Περιμέναμε να τους καταδικάσει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επεδείκνυε έστω και μέρος αυτών των αντανακλαστικών απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter