Τσίπρας: «Αιχμή του δόρατος» της αναπτυξιακής πολιτικής η ενέργεια

Τσίπρας: «Αιχμή του δόρατος» της αναπτυξιακής πολιτικής η ενέργεια

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και πόλος ειρήνης και σταθερότητας» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter για το περιεχόμενο της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ενέργεια είναι η «αιχμή του δόρατος» της αναπτυξιακής πολιτικής για την επόμενη μέρα και η προστασία του περιβάλλοντος απαράβατη προϋπόθεση για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ιδιαίτερα για τον τομέα της ενέργειας επισήμανε ότι μπορεί να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική ισχύ της Ελλάδας.

Διαδοχικές αναρτήσεις στο twitter

Επίσης, με διαδοχικές αναρτήσεις αναφέρεται σε μια σειρά παρεμβάσεων που υλοποιεί και σχεδιάζει η κυβέρνηση στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος:

* Εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς το έργο του αγωγού TAP, o οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη.

* Προχωρά η αναβάθμιση μιας από τις πιο κομβικές ενεργειακές υποδομές της χώρας, του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Αλλά και η κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

* Παράλληλα εργαζόμαστε εντατικά, σε διπλωματικό επίπεδο, για την ωρίμανση στρατηγικών ενεργειακών έργων. Του αγωγού φυσικού αερίου East Med, του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Euroasia Interconnector.

* Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις ΑΠΕ, προκειμένου να βελτιωθεί το ενεργειακό μείγμα της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις άνω του 1 δισ.

* Δημιουργούμε το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν πολίτες ή οι νέες «ενεργειακές κοινότητες» να παράγουν ενέργεια.

* Το πρόγραμμα «εξοικονομώ», που θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αφορά ιδιωτικά & δημόσια κτίρια, αλλά και τον κλάδο των μεταφορών.

* Η διασύνδεση των νησιών & το νέο πλαίσιο για τις ΑΠΕ, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις, ώστε μέχρι το 2020 να μηδενιστούν οι χρεώσεις των ΥΚΩ.

* Προτεραιότητα η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και η Συμφωνία του Παρισιού. Έχουμε καλύψει σημαντικό δρόμο για τους στόχους του 2020.

* Με την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών οριοθετείται ο δασικός χώρος και τακτοποιείται η σχέση δάσους – γεωργικής εκμετάλλευσης.

* Ξεκινάμε την κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την αποτύπωση όλων των ρυθμίσεων του χώρου σε ένα ενιαίο ψηφιακό υπόβαθρο.

* Άλη μια μεταρρύθμιση που ποτέ δεν έγινε στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το Κτηματολόγιο, με στόχο ολοκλήρωσης το 2020.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter