Το θέμα της ασφάλειας στη Βουλή

Τσίπρας: Ακούω Μητσοτάκη κι είναι σαν να βλέπω τον Άδωνι (Video)

Για απόλυτη υιοθέτηση ακροδεξιάς πολιτικής κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην συζήτηση για την ασφάλεια που προκάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκαιρη ερώτηση του. 

Την προηγούμενη φορά σας είπα ότι δεν είναι επίκαιρο το θέμα της ασφάλειας. Τώρα ξέρετε ποσό επίκαιρη είναι η ερώτηση σας κ. Μητσοτάκη; Είναι η καλύτερη ερώτηση, στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω, είπε πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας τη σύλληψη του 29χρονου για τα τρομο-δέματα και άλλες περιπτώσεις. Πρόσθεσε, επίσης, πως ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε την αίσθηση πως ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Καταλόγισε ακραία λογική στον πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκει τον ρυθμό της. «Δεν βολεύεστε κ. Μητσοτάκη γιατί και εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν, βλέπουν ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετο βάρος» τόνισε.

Δείτε την πρωτολογία και την δευτερολογία του πρωθυπουργού:

Ομιλία στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για την δημόσι...

Όπως συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα χρόνια της διακυβέρνησής μας, βρίσκομαι στη #Βουλή για να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Με αυτή την αρχή έχουμε πορευτεί, τιμώντας το ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Ομιλία στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για την δημόσια ασφάλεια.

Posted by Alexis Tsipras on Freitag, 3. November 2017

Δευτερολογία στη #Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για τη δημόσια ασφάλεια.

Posted by Alexis Tsipras on Freitag, 3. November 2017

Η πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση για «γενικευμένη κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή.

«Τα στατιστικά στοιχεία όσο και η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται. Πράγματι υπάρχει μία σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες, που ξεκίνησε το 2010. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια οι ληστείες, οι διαρρήξεις και απόπειρες όπως και τα φαινόμενα λαθρεμπορίας έχουν αυξηθεί» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αποδυναμώσει την Ελληνική Αστυνομία, φέρνοντας το παράδειγμα της κατάργησης της δύναμης ΔΕΛΤΑ και τη μείωση των περιπολιών, καθώς επίσης ότι σε περιπτώσεις πολιτικής βίας «δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Θύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια ο κ. Τσίπρας έλεγε «να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ». Πρόσθεσε ότι ως πολιτικός αρχηγός είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ «παρακρατική συμμορία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και πρόσθεσε ότι εγκληματικές ενέργεις, όπως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, οργανώθηκαν από τις φυλακές, καθώς έχουν μετατραπεί σε κέντρα παρανομίας. Έκανε αναφορά στις σχέσεις του στελέχους του κόμματος Πάνου Λάμπρου με κρατούμενους και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: «Σας κρατάνε κ. Τσίπρα;».

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών με τον οποίο αποφυλακίστηκαν κρατούμενοι, οι οποίοι επέστρεψαν στο έγκλημα. Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε συγκεκριμένα περιστατικά και ρώτησε τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει στα θύματα αποφυλακισμένων με τον νόμο Παρασκευόπουλου και στους συγγενείς τους. «Χρωστάτε ένα συγγνώμη» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο «άβατο των Εξαρχείων και στη γενικευμένη ανομία στα πανεπιστήμια». Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη, ενώ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε ενδεικτικά και πρόσθεσε: «Ξέρετε τι είπε γι αυτά ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου; Να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα». Πρόσθεσε: «Προχθές έγινε μάχη με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ότι ούτε εσείς, ούτε οι υπουργοί σας δεν μπορούν να περάσουν από την περιοχή; Γνωρίζετε, ή όχι, ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα; Ότι υπάρχει όσμωση των τρομοκρατών με τους ποινικούς; Τι λένε οι αστυνομικοί; Ότι δεν μας αφήνουν να επέμβουμε».

Ειδική αναφορά έκανε στην αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας λέγοντας: «Μήπως έχετε πρόβλημα να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει, είναι μία οργάνωση που έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική γιατί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι σημαντικότερο από τις εσωκομματικές σας ισορροπίες. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας του πολίτη, εσείς όμως ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να την εφαρμόσετε». Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Η Αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, οι φυλακές τύπου Γ΄ θα λειτουργήσουν, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα παρανομίας». Είπε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε καλύτερο εξοπλισμό της Αστυνομίας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτου και κάλεσε τον πρωθυπουργό: «Να απολογηθείτε για τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους. Ελπίζω να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες σαχλαμάρες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.