Τσίπρας: Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι

Τσίπρας: Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι

Έναν ευρύ διάλογο για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις ανησυχίες που έχουν οι νέοι στο νομό Ηλείας για την επόμενη ημέρα από την πανδημία είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσεις να μείνεις ως αγρότης στην πατρίδα σου και να έχεις προοπτική. Αυτή είναι η μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας τον 23χρονο αγρότη που καλλιεργεί ελιές και ντομάτες που είχε εκφράσει την δική του ανησυχία για το μέλλον.

Αντίστοιχη ήταν και η κραυγή αγωνίας όμως των νέων που συζήτησαν με τον πρώην πρωθυπουργό μεταξύ των οποίων ήταν και νέοι φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

«Αυτό που πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα είναι μια πολιτική που θα αφορά τους νέους ανθρώπους είτε αυτοί σπουδάζουν, είτε επιχειρούν, είτε βγαίνουν στην παραγωγή. Εκεί είναι το μέλλον της χώρας και αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση για το μέλλον. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Αν δεν δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά στους νέους ανθρώπους, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει ξεγράψει τον νομό Ηλείας και τους ανθρώπους του μόχθου από τον χάρτη (Video)

Όπως εξήγησε αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα όπως και το ζήτημα της ανεργίας. «Εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος εκτόξευσης της ανεργίας μες στο 2022 ανεξαρτήτως του αν θα έχουμε θετικούς ή μη ρυθμούς ανάπτυξης και ο άλλος κίνδυνος είναι να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση, μια ραγδαία αναδιάρθρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δηλαδή να μην αντέχουν επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες σε όλους τους κλάδους και να αντικαθίστανται από αλυσίδες», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και όπως εξήγησε αυτό θα συμβεί αν δεν υπάρξει ρύθμιση του πανδημικού χρέους, δηλαδή των χρεών που συσσωρεύτηκαν στις επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει με δανειοδοτήσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Είναι ζωτικής σημασίας η ρύθμιση του πανδημικού χρέους αν θα κληθούν από Σεπτέμβρη να τα επιστρέψουν τις προκαταβολές, και ταυτόχρονα να πληρώσουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και επιταγές. Εμείς Καταθέσαμε πρόταση για την ρύθμιση του πανδημικού χρέους, τουλάχιστον αυτου που αφορά τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχη με αυτή που είχαμε κάνει ως κυβέρνηση. Δηλαδή γενναίο κούρεμα 40-60% και το υπόλοιπο να μπει σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου 120 και πλέον δόσεων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ακούω ότι το απορρίπτουν ως λογική. Ότι υπάρχει «ηθικός κίνδυνος». Τι ηθικός κίνδυνος είναι; Δεν έκλεισαν από επιλογή. Κλείσανε με κυβερνητική εντολή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση – ενημέρωση και από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Πύργου. Όπως εξήγησε η πρόεδρος των εργαζομένων το νοσοκομείο του Πύργου που είναι ο βασικός πυλώνας παροχής υπηρεσιών υγείας για 160 χιλιάδες πολίτες βρίσκεται σε αφόρητη πίεση τον τελευταίο χρόνο λόγω covid αφού όπως εξήγησε πέραν όλων των άλλων έχουν παραιτηθεί 15 ιατροί και το επόμενο διάστημα αποχωρούν άλλοι 5 λόγω συνταξιοδότησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter