Τσίπρας: Ανάγκη αύξησης δαπανών για την Υγεία και για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ

Τσίπρας: Ανάγκη αύξησης δαπανών για την Υγεία και για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ

«Να αντιμετωπίσουμε την κρίση της πανδημίας ως μια ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις αναμόρφωσης και ανασυγκρότησης του ΕΣΥ», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη στην σύσκεψη που είχε με με τους φορείς υγείας του νομού με την συμμετοχή του Ανδρέα Ξανθού.

Στο πλαίσιο αυτό όπως τόνισε, θα πρέπει να γίνουν θεσμικές τομές γιατί οι δαπάνες από μόνες τους δεν αρκούν και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει νέο μισθολόγιο και κίνητρα για να βρεθούν γιατροί που θα στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για αυτό τόνισε πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε προσλήψεις σε ένα πολυετές χρονοδιάγραμμα.

«Άμεσα εμείς προκρίνουμε τις 15 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ούτε αυτό όμως είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά αντιστοιχεί στο να καλύψουμε το επικουρικό προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και σιγά σιγά να φτάσουμε στο σημείο να αγγίξουμε τους οργανισμούς των νοσοκομείων» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα προηγούμενα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «το ΕΣΥ αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας των μνημονιακών παρεμβάσεων» ωστόσο όπως σημείωσε, «την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια προσπάθεια ανάταξης μέσα από τις προσλήψεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας».

Οι προσπάθειες που γίνονται τώρα την περίοδο της πανδημίας δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπογράμμισε.

«Η ανησυχία μας» όπως είπε «είναι να αντέξει το σύστημα γιατί ήδη τα κρούσματα είναι πάρα πολλά χωρίς να έχουμε μπει για τα καλά στην χειμερινή περίοδο όπου θα υπάρχει αναγκαστικά μεγαλύτερος συγχρωτισμός σε εσωτερικούς χώρους».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς του νομού και εκπροσώπους εργαζομένων με την συμμετοχή του Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι είναι επιτακτικό ζήτημα η ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και αναφέρθηκε εκτενώς στην δέσμη μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση μας έλεγε ότι λέμε πράγματα μη ρεαλιστικά και τώρα έρχεται η Κομισιόν και λέει ότι είναι ενδεδειγμένο μέτρο η προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναδιατυπώνοντας την ανάγκη για μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων και επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter