Τσίπρας: Ανακαλέστε τώρα κ. Μητσοτάκη τη σύγκριση του Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία Σπαντιδάκη

Τσίπρας: Ανακαλέστε τώρα κ. Μητσοτάκη τη σύγκριση του Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία Σπαντιδάκη

«Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου» απάντησε ο πρωθυπουργός στη σύγκριση που προέβη ο Κυρ. Μητσοτάκης μεταξύ του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Β. Αποστολάκη, και του πραξικοπηματία στρατηγού της Χούντας, Γρ. Σπαντιδάκη.

Εν μέσω ακατανόητα έντονων αντιδράσεων από την Κ.Ο. της ΔΗΣΥ που οδήγησαν τον πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει στην τάξη την Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια συνέκρινε τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, Β. Αποστολάκη, με τον χουντικό στρατηγό, Γρ. Σπαντιδάκη.

Διαβάστε ακόμη: Θέλει θράσος κύριε Μητσοτάκη για να μιλάτε για τον Σπαντιδάκη

«Δεν πρόκειται να απαντήσω στα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη, θα το κάνω στο τέλος της διαδικασίας. Ζήτησα το λόγο μόνο για ένα πράγμα. Διότι θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα. Όχι απέναντι στο πρόσωπο, αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε για τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της Χούντας, Σπαντιδάκη».

Κατά τον πρωθυπουργό, η σύγκριση αυτή είναι μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου και ως εκ τούτου του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Δεν σας επιτρέπω κ. Μητσοτάκη να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που από το 1996 έχει υπηρετήσει με υψηλό δημοκρατικό φρόνημα και αίσθηση ευθύνης τη σημαία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Δημοκρατία και να τον συγκρίνετε με τον στρατηγό πραξικοπηματία της Χούντας και αυλικό του βασιλιά τότε, Σπαντιδάκη. Η μόνη σύγκριση που υπάρχει είναι ότι και οι δύο κατάγονται από το Ρέθυμνο. Αλλά εσείς ή όποιος άλλος σας το έγραψε μας λέγατε ότι ο Λαμπράκης είναι κάτι το οποίο έχετε ξεχάσει και τώρα θυμηθήκατε τον στρατηγό Σπαντιδάκη» τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου».

Ο κ. Μητσοτάκης παρά τον θεσμικό του ρόλο, επαναδιατύπωσε όσα είπε κατά την τοποθέτησή του αρνούμενος να ανακαλέσει και φωνάζοντας προς τον πρωθυπουργό ότι δεν δέχεται υποδείξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter