Τσίπρας: Ανασφάλεια από τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης, όχι από το εμβόλιο (Video)

Τσίπρας: Ανασφάλεια από τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης, όχι από το εμβόλιο (Video)

«Απαιτείται στήριξη του ΕΣΥ» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον εμβολιασμό του, σημειώνοντας πως «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση». 

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, δεύτερη ημέρα των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε το εμβόλιο χωρίς κάμερες και αμέσως μετά έκανε δηλώσεις.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις της και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις της. Δεν έχουν όμως κανένα λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και στον εμβολιασμό. Και αυτό θέλω να το δηλώσω κατηγορηματικά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εμβόλιο είναι ένα όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Και μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μία ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να τον επανέφεραν.

Συνεπώς και το λέω για να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, το όπλο αυτό το σημαντικό που μας προσφέρει η επιστήμη δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες.

Συνεπώς έχοντας τη γνώση των 10 πρώτων μηνών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κινείται ταυτόχρονα προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση:

  • Να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών.
  • Να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου να έρθουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ.
  • Να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα
  • Να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ προκειμένου να υπάρχει σκανάρισμα του πληθυσμού
  • Να ενισχύσει τα πειραματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών

Διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από το νοσοκομείο

Την ώρα της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα, γιατροί και νοσηλευτές έκαναν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο περιμένοντας τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πρόκειται να εμβολιαστεί επίσης στον «Ευαγγελισμό». «Όπλο ο εμβολιασμός, όχι πανάκεια. Χωρίς δυνατό ΕΣΥ δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία» υπογράμμισαν μιλώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε στον «Ευαγγελισμό» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε το εμβόλιο στο ίδιο νοσοκομείο:


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter