Τσίπρας: Ανησυχία για την άγνοια κινδύνου και την ψευδαίσθηση αυτάρκειας του Μητσοτάκη

Τσίπρας: Ανησυχία για την άγνοια κινδύνου και την ψευδαίσθηση αυτάρκειας του Μητσοτάκη

Για «καθαρή θέση χωρίς ναι μεν αλλά» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ομόφωνη ψήφιση από το υπέρ της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για όσα κάνει και κυρίως για όσα δε κάνει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με άγνοια κινδύνου και με ψευδαίσθηση αυτάρκειας, τόσο θα μεγαλώνει η ανησυχία.

«Τίποτε καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε από έναν πρωθυπουργό που ζει τον ταξικά μονομερή, κοινωνικά βάρβαρο, και δημοκρατικά επικίνδυνο μύθο του» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η χώρα δεν πάει καλά ούτε έξω αλλά ούτε και μέσα.

Όπως σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, όλες οι δυνάμεις της προόδου, όλοι όσοι βλέπουμε τον εαυτό μας στο στρατόπεδο της δημοκρατίας, οφείλουμε να ορθώσουμε ένα τείχος δημοκρατικής και κοινωνικής αντίστασης στις πολιτικές της ΝΔ».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η αυριανή εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και επανέλαβε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή, καθαρή, χωρίς ναι μεν αλλά. «Θα ψηφίσουμε τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και θα τη στηρίξουμε να επιτύχει στα καθήκοντά της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήμασταν, είμαστε, και θα είμαστε, μια δύναμη στήριξης της δημοκρατίας, και της κοινωνικής προόδου. Μ’ αυτό το πρίσμα, η εκλογή μιας Προέδρου με προοδευτικά χαρακτηριστικά, παρά την εμφανή επικοινωνιακή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να την εκμεταλλευτεί, αποτελεί για μας μια απόδειξη της δύναμης των ιδεών μας. Η δύναμη αυτών των ιδεών, να ξέρετε ότι είναι η δική μας δύναμή.

Αυτές οι ιδέες με τη δική μας προσπάθεια, μπορούν να γίνουν υλική δύναμη, αγώνων και κατακτήσεων ως ιδέες ξανά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτές οι ιδέες της προόδου μπορούν να νικήσουν και με τη δική μας συμβολή, θα νικήσουν τις ιδεοληψίες της συντήρησης και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επόμενες εκλογές θα δώσουν κυβερνητική λύση που δε θα περιλαμβάνουν τον Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πλήρη επίγνωση ότι η επιλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου, ενός προσώπου «με προοδευτικό στίγμα από τη πλευρά του κ. Μητσοτάκη, δεν υποκρύπτει διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα. Δεν γίνεται με σκοπό να χτιστούν γέφυρες και κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στη κυβέρνηση και την προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά με σκοπό να σκεπαστεί πρόχειρα το μεγάλο χάσμα που με τις βασικές πολιτικές του επιλογές έχει δημιουργήσει τους προοδευτικούς πολίτες».

Άλλωστε, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης, δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής. Και να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα, και πριμοδοτώντας μ’ αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός αλλάζει τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ευνοήσει τον ίδιο και το κόμμα του. «Σκάβοντας όμως το λάκκο της απλής αναλογικής, παραβλέπει τη μεγάλη πιθανότητα να πέσει μέσα ο ίδιος στο λάκκο που αυτός έσκαψε. Θα του συνιστούσα να μη προτρέχει. Γιατί επόμενες εκλογές με απλή αναλογική μπορούν να δώσουν κυβερνητική λύση. Απλά αυτή δε θα τον περιλαμβάνει, γιατί πρέπει να είναι -και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι- προοδευτική και δημοκρατική λύση».

«Με τη στρατηγική του προβλέψιμου σύμμαχου άλλοι αποφασίζουν για εμάς»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν πάει καθόλου καλά.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είχε ως αποτέλεσμα όχι κάποια εθνικά κέρδη, που όλοι προσδοκούσαν, αλλά εθνική ζημιά. Αντί για στήριξη των ελληνικών θέσεων, γίναμε θεατές μιας ταπεινωτικής για την ίδια τη χώρα συμπεριφοράς. Και σχεδόν μιας άμεσης στήριξης του επικίνδυνου γείτονα» υπογράμμισε.

Ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε δημοσκόπηση που δείχνει, σε σχέση με το 2019, πόσο σήμερα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει καταβληθεί από τα αισθήματα του φόβου, της οργής και την ντροπής. «Και νομίζω ότι είναι αυτό ακριβώς το συναίσθημα που προκαλεί η δήλωση μπροστά σε έναν Αμερικανό Πρόεδρο που φέρεται με απίστευτη αγένεια στον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι η Ελλάδα είναι ένας προβλέψιμος σύμμαχος.Ντροπή όχι για τη στάση όχι του συμμάχου, αλλά για τη στάση του πολιτευτή της δεκαετίας του πενήντα που επέλεξε». Και αν όχι φόβο, τουλάχιστον ανησυχία αισθανθήκαμε όταν διαβάσαμε τη δήλωση Μητσοτάκη για την υπόθεση Σουλεϊμανί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter