Τσίπρας: Αντί για μειώσεις από 1/1/2019, αυξήσεις σε 500.000 συνταξιούχους

Τσίπρας: Αντί για μειώσεις από 1/1/2019, αυξήσεις σε 500.000 συνταξιούχους

Την αύξηση των συντάξεων για 500.000 συνταξιούχους από 1/1/2019, επισήμανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, γεγονός που αποτελεί -κατά τα λεγόμενά του- απόρροια της αποδοτικότητας της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος.

«Αντί για μειώσεις από 1/1/2019, οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο που αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, και εξήγησε, ότι περίπου 500 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν από την 1η Ιανουαρίου αυξήσεις, εξαιτίας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 2016, την οποία η αντιπολίτευση αποκαλούσε «καταστροφική».

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας, ότι η ελάφρυνση αφορά 250.000 μη μισθωτούς. Περνώντας στα επιμέρους, σημείωσε, ότι πρόκειται για μείωση εισφορών, αναφορικά με την κύρια σύνταξη, κατά 33% για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, βελτίωση του καθεστώτος των εκπτώσεων στις εισφορές, για τους νέους επιστήμονες και μείωση στο ελάχιστο της εισφοράς για το εφάπαξ. «Και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017, για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε, ότι η εν λόγω δέσμη μέτρων, δεν αφορά μία έκτακτη και εμβόλιμη ελάφρυνση, καθώς είναι ενταγμένη στη, κυβερνητική στρατηγική. Επ’ αυτού, αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εργοδοτικής παραβατικότητας, όπως επίσης η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού με την ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου.

«Από τη μία λέτε “Τσοβόλα δώστα όλα” κι από την άλλη “τέταρτο μνημόνιο”»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη ΝΔ, στηλιτεύοντας τις αντιφάσεις και παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην οικονομία μετά το τέλος των μνημονίων.

«Μας έχετε μπερδέψει», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ, ψέγοντας το γεγονός ότι από τη μία η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για τέταρτο μνημόνιο και παράλληλα σχολιάζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ ως παροχολογία και «Τσοβόλα δώστα όλα».

Μάλιστα, υπενθύμισε και τις κατηγορίες που εξακόντιζε η ΝΔ εναντίον του Πιερ Μοσκοβισί, όταν ο Γάλλος Επίτροπος τόνιζε εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι το μέτρο για την περικοπή των συντάξεων το είχε επιβάλλει το ΔΝΤ και πως δεν ήταν αναγκαίο να εφαρμοστεί εαν πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. «Πετροβολούσατε τον κ. Μοσκοβισί» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, θυμίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε υποδείξεις μέσω ανακοινώσεων στον Επίτροπο.

«Αυτό είναι το δικό μας μνημόνιο με τον λαό»

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε και πάλι στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας πως αν η ΝΔ αισθάνεται καλύτερα με το να αποκαλεί τα μέτρα ανακούφισης, ως τέταρτο μνημόνιο, τότε θα πρέπει να γνωρίζει πως όντως πρόκειται για μνημόνιο, το οποίο όμως δεν συμφωνήθηκε με τους δανειστές αλλά με τον λαό. «Αυτό το μνημόνιο θα το επικυρώσουμε το Φθινόπωρο του 2019 με την ανανέωση της λαϊκής εντολής» προέβλεψε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter