Τσίπρας από Άρειο Πάγο: «Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια, να μην πλανώνται σκιές – Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» (Video)

Τσίπρας από Άρειο Πάγο: «Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια, να μην πλανώνται σκιές – Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» (Video)

Συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο είχε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento για παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στον Άρειο Πάγο λίγο μετά τις 9 με τη συνάντηση να διαρκεί μία ώρα.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Αλέξης Τσίπρας στον Ντογιάκο για τις αποκαλύψεις του Documento (Video)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στον θεσμό της Δικαιοσύνης, καλώντας ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ισίδωρο Ντογιάκο την επίσπευση των ερευνών αλλά και την αναβάθμισή της. «Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια», υπογράμμισε.

«Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα σε αυτή τη χώρα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης», σημείωσε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Εξέφρασα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών, αποτελεί πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε που βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα, οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter