Τσίπρας από Κέρκυρα: Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη το μπάχαλο στον τουρισμό (Video – Photos)

Τσίπρας από Κέρκυρα: Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη το μπάχαλο στον τουρισμό (Video – Photos)

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη για «ασυνεννοησία» και «έλλειψη σχεδιασμού στην επανέναρξη του τουρισμού» εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την περιοδεία του στο κέντρο της πόλης στην Κέρκυρα.

«Πολύ φοβάμαι ότι αν ο Κ.Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει από την φούσκα της εικονικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει, το φθινόπωρο στα μεγάλα νησιά μας, δεν θα μιλάμε για μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά θα μιλάμε για οργάνωση συσσιτίων» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι όλες τις επαφές που είχε αλλά και τα μηνύματα από όλους τους τουριστικούς προορισμούς, αποτυπώνουν «μία τραγική, δραματική εικόνα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση με την ασυνεννοησία, την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει συνολικά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου».

«Ο εδώ και έναν μήνα υπό ανασχηματισμό υπουργός Τουρισμού, όσο παραμένει, πέφτει από γκάφα σε γκάφα και οδηγεί τον τουρισμό σε κατάσταση τραγική, δραματική. Ούτως ή άλλως ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά με τη στρατηγική της ανυπαρξίας σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο. Και για αυτό το μπάχαλο την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, επεσήμανε πως πέρα από το γεγονός ότι οι αφίξεις τουριστών θα είναι πολύ περιορισμένες φέτος, «θα είναι λιγότερες εξαιτίας αυτής της ανυπαρξίας σχεδιασμού».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο «δραματικό SOS» που εκπέμπουν οι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού. «Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που μπορεί να κάνουν και 18 μήνες για να βρουν εργασία και προφανώς δεν μπορούν να επιβιώσουν, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην στηρίξει την εργασία αλλά να επιδοτήσει την αναστολή της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα όμως, όπως σημείωσε, και οι επιχειρηματίες εκπέμπουν κι αυτοί sos γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης, διότι δεν στηρίχθηκαν ουσιαστικά . «Από όλους όσους συζήτησα, ούτε ένας δεν μου είπε ότι κατάφερε να έχει προσβαση σε δανεισμό και αναρωτιέμαι: Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που εξήγγειλε ο κύριος Μητσοτάκης που πήγαν; Σε ποιους πήγαν;».

Τέλος, ο κ .Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις καθώς και να σταματήσει «το απίστευτο αλαλούμ» με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο νησί στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από την Έφη Αχτσιόγλου, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας όπου τον υποδέχτηκαν τα στελέχη του κόμματος και ο βουλευτής Αλέκος Αυλωνίτης.

Ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά την άφιξη του, μετέβη στο εμπορικό κέντρο της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κόσμο για την καθημερινότητα και τα προβλήματα τους. Την ίδια ώρα, στην περιοχή πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία των ξεναγών έξω από το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, με σύνθημα «Τουρισμός είναι και οι ξεναγοί». Όπως είπαν ο ξεναγοί στον κ. Τσίπρα, εδώ και δυο μήνες το εισόδημά τους είναι μηδέν και οι υποχρεώσεις τους πιεστικές.

Το απόγευμα, θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τους τρεις δημάρχους του νομού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωθηκε, είναι το εξής:

11:30 Συνάντηση με σωματεία εργαζομένων (Κήπος του Λαού)

13:00 Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του νησιού (Αίθουσα ΔΟΠΑΠ – Φαληράκι)

18:30 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

19:00 Συνάντηση με τους Δημάρχους του νομού (Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας- Διαποντίων νήσων και Παξών) (San Giaccomo)







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter