Τσίπρας από Κορυδαλλό: «Αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία με τον λαό στον βούρκο της αδικίας» (Video)

Τσίπρας από Κορυδαλλό: «Αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία με τον λαό στον βούρκο της αδικίας» (Video)

Περιοδεία στην αγορά του Κορυδαλλού πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την περιοδεία του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για την ακρίβεια και τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάνοντας μάλιστα ευχή ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία στα οποία ο ελληνικός λαός θα είναι βουτηγμένος στον βούρκο της αδικίας, των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Θα δώσει όμως ανάσα στην κοινωνία, θα ξαναφέρει δικαιοσύνη», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στους εκπροσώπους του Τύπου

«Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δυστυχώς από τα δυσκολότερα Χριστούγεννα της τελευταίας δεκαετίας για την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση, την ίδια στιγμή όμως κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αυγατίζουν τα κέρδη τους. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους δίνει την δυνατότητα να έχουν δισεκατομμύρια υπερκερδών  ενώ για την μεγάλη πλειοψηφία φιλοδωρήματα. Ανεπαρκή προεκλογικά φιλοδωρήματα.

Αν ήμουν πρωθυπουργός σε μια χώρα όπου το 85% θα χρειαζόταν food pass για να ζήσει, όχι δεν θα είχα μούτρα να πανηγυρίζω, αλλά ούτε να κυκλοφορώ στον δρόμο. Αυτό όμως συμβαίνει σήμερα. Πανηγυρίζουν  για τα 20 ευρώ το μήνα στο σούπερ μάρκετ για το 85%, όχι για τους αδύναμους, για τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας που περνάει τρομακτικές δυσκολίες.

Ο ελληνικός λαός όμως δεν χρειάζεται ανεπαρκή φιλοδωρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιστρέψει η δικαιοσύνη. Χρειάζεται δίκαιη αύξηση του μισθού  και του εισοδήματος. Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και τέλος της αισχροκέρδειας.

Αύξηση του κατώτατου μισθού  στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ. Αύξηση και στους δημόσιους υπαλλήλους 10% τουλάχιστον, καθώς είναι για δέκα χρόνια  με μισθούς που είναι καθηλωμένοι.

Μείωση των οριζόντιων φόρων, του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης και  ΦΠΑ. Και δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας και 120 δόσεις.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Θα δώσει όμως ανάσα στην κοινωνία, θα ξαναφέρει δικαιοσύνη.

Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που θα βρουν τον ελληνικό λαό βουτηγμένο μέσα στο βούρκο της αδικίας, των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς. Και η ελπίδα να ξαναγεννηθεί σύντομα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter