Τσίπρας από Σύνταγμα: Την Κυριακή ο λαός γράφει ιστορία – Βάζει τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη (Video)

Τσίπρας από Σύνταγμα: Την Κυριακή ο λαός γράφει ιστορία – Βάζει τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη (Video)

«Η σημερινή μας συγκέντρωσή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Η ελπίδα έχει γίνει πια απόφαση. Γιατί δεν αντέχει ο λαό μας άλλα 4 χρόνια αλαζονείας. Δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια αδιαφορίας και εξαπάτησης», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στο πλημμυρισμένο από κόσμο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Την Κυριακή ο λαός με τη ψήφο του γράφει ιστορία. Και βάζει τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη».

Δεν αντέχεται άλλο πια το καθεστώς Μητσοτάκη

«Δεν αντέχεται άλλο πια το καθεστώς Μητσοτάκη. Η χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά. Για αυτό, και σήμερα, μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, συμβουλεύω τον κ. Μητσοτάκη, να αρχίσει να πακετάρει στο Μαξίμου», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Να αρχίσει να ξηλώνει τα καλώδια του Predator. Και τα πειστήρια του εγκλήματος. Από Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει το στρατηγείο για τη στήριξη της κοινωνίας. Στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

«Γιατί από Δευτέρα μια προοδευτική κυβέρνηση θα αναλάβει το δύσκολο έργο να αποκαταστήσει τις πληγές που αφήνουν πίσω τους 4 χρόνια Μητσοτάκη.Πληγές όχι μόνο στη κοινωνία αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία», είπε.

«Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε το Μαξίμου κέντρο υποκλοπών.Κακοποίησε το κράτος Δικαίου. Έκανε το Predator σήμα κατατεθέν της εξουσίας του. Ο ιστός της αράχνης φυλάκισε το μισό πολιτικό σύστημα. Τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Πιάστηκε με τον κοριό στο αφτί. Αλλά δεν ίδρωσε το αφτί του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ομολόγησε, όμως, πριν λίγες μέρες σε απευθείας μετάδοση. Ήταν σκάνδαλο. Δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι. Και όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά οργανώνει ο ίδιος τη συγκάλυψη», είπε.

«Με συνενόχους στην κορυφή της Δικαιοσύνης. Και κρατάει την εισαγγελέα που υπέγραψε τις παράνομες παρακολουθήσεις στη θέση της. Τον προειδοποιούμε λοιπόν. Το φως της αλήθειας θα σκεπάσει το σκοτάδι. Και υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

«Η προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να χυθεί φως στο έγκλημα. Γιατί Ελλάδα σημαίνει Δημοκρατία. Ελλάδα σημαίνει ελευθερία. Ελλάδα σημαίνει φως. Όχι σκοτάδι. Και δε χρειάζεται κανένας ειδικός σκοπός για να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η δικαιοσύνη και η λογοδοσία των υπαιτίων του παρακράτους δεν είναι ειδικός σκοπός.Είναι το αυτονόητο σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία. Και θα είναι το αυτονόητο σε μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής», είπε.

Έκαναν το Μαξίμου κέντρο υποκλοπών

«Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε το Μαξίμου κέντρο υποκλοπών.Κακοποίησε το κράτος Δικαίου. Έκανε το Predator σήμα κατατεθέν της εξουσίας του» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «Ο ιστός της αράχνης φυλάκισε το μισό πολιτικό σύστημα. Τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Πιάστηκε με τον κοριό στο αφτί. Αλλά δεν ίδρωσε το αφτί του. Ομολόγησε, όμως, πριν λίγες μέρες σε απευθείας μετάδοση. Ήταν σκάνδαλο. Δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι. Και όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά οργανώνει ο ίδιος τη συγκάλυψη. Με συνενόχους στην κορυφή της Δικαιοσύνης. Και κρατάει την εισαγγελέα που υπέγραψε τις παράνομες παρακολουθήσεις στη θέση της. Τον προειδοποιούμε λοιπόν. Το φως της αλήθειας θα σκεπάσει το σκοτάδι. Και υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν» διεμήνυσε.

«Η προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να χυθεί φως στο έγκλημα. Γιατί Ελλάδα σημαίνει Δημοκρατία. Ελλάδα σημαίνει ελευθερία. Ελλάδα σημαίνει φως. Όχι σκοτάδι. Και δε χρειάζεται κανένας ειδικός σκοπός για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη και η λογοδοσία των υπαιτίων του παρακράτους δεν είναι ειδικός σκοπός.Είναι το αυτονόητο σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία. Και θα είναι το αυτονόητο σε μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πυρά σε Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη. «Αν ένα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του κ. Μητσοτάκη αυτά τα 4 χρόνια, αυτό είναι ότι δε νοιάζεται. Δείχνει να μη νιώθει τα συναισθήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων. Δε νοιάζεται για την αλήθεια, για τη δικαιοσύνη, για το φιλότιμο, ακόμα και για τις ζωές των ανθρώπων.

«Είχαμε προειδοποιήσει στη Βουλή αλλά δίχως ντροπή, μας εγκαλούσε ο υπουργός των Τεμπών ότι πρέπει να ντρεπόμαστε. Είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι, αλλά δίχως ντροπή εισέπρατταν αντί για απάντηση εξώδικα και διώξεις. Δεν αναφέρομαι μόνο στο μοιραίο ραντεβού που έδωσαν στα Τέμπη το επιτελικό τους κράτος, ο κομματισμός, το ρουσφέτι, η διάλυση του ΟΣΕ, η αδιαφορία και η ανεπάρκεια» συμπλήρωσε.

«Δεν αναφέρομαι μόνο στην προσπάθεια συγκάλυψης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Στη δειλία να τα φορτώσει όλα σε ανθρώπινο λάθος. Στο σταθμάρχη δηλαδή που οι ίδιοι με ρουσφέτι διόρισαν. Στο μαύρο θέατρο που έστησαν. Με τον υπουργό να επιδεικνύει μια σάπια κονσόλα για τηλεδιοίκηση. Και με τον Καραμανλή των Τεμπών να παραιτείται, για να επανέλθει σε μερικές μέρες σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Αναφέρομαι κυρίως στην προσβολή του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των παιδιών που χάθηκαν. Στην περιφρόνηση του πένθους. Μέγιστη και ασυγχώρητη ασέβεια στις παραδόσεις του λαού μας. Που χαρακτήρισε εργαλειοποίηση, τον δικαστικό αγώνα των συγγενών των θυμάτων για να βρούνε δικαίωση τα αδικοχαμένα παιδιά τους. Και τους κούνησε το δάχτυλο: «Δεν δικαιολογεί ο θυμός τους τέτοιου είδους συμπεριφορές», τους είπε. Τέτοιου είδους συμπεριφορές! Στους χαροκαμένους γονείς. Τι όμως μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοιου είδους συμπεριφορά προς τους συγγενείς των θυμάτων, όχι από ένα πρωθυπουργό; Αλλά από έναν άνθρωπο; Πώς αλήθεια μετά από αυτό να εμπιστευτεί κανείς τη ζωή του σε αυτόν τον άνθρωπο για άλλα 4 χρόνια;» τόνισε.

Τους έταξε σαλόνια και τρώνε με κουπόνια

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε όσα έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μεσαία τάξη, συγκεκριμένα ανέφερε ότι «τους έταξε σαλόνια και τρώνε με κουπόνια».

«Κανείς δεν θα παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής»

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «Ζητάμε σήμερα την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς Σόιμπλε και τρόικες. Με το πρόγραμμά μας. Και να κριθούμε αυστηρά γι’ αυτό. Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εγκρίνουν με την ψήφο τους το Συμβόλαιο Αλλαγής που προτείνουμε. Τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησής μας. Που δίνει τη δύναμη του ρεαλισμού στο όραμα της δικαιοσύνης».

Παράλληλα εξήγησε ότι «το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Και το Συμβόλαιο αυτό είναι ταυτόχρονα και συμβόλαιο ανάσας. Όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κύριο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το όραμά μας, η δέσμευσή μας και η ηθική μας υποχρέωση συνάμα.Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Είμαι και είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ, να τον διαβούμε το δρόμο της δικαιοσύνης. Και δε θα κάνουμε πίσω όσα εμπόδια και αν βρεθούν στο δρόμο μας».

Τα τρία πρώτα μέτρα της προοδευτικής κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στα τρία άμεσα μέτρα που θα εφαρμόσει με ΠΝΠ, πριν καν συγκληθεί η Βουλή, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

«Πρώτο αφορά αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση των χρεών. Δεύτερο προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Τρίτο, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από αυτή την εξεταστική περίοδο». 

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter