Τσίπρας: Απόρρητο σε όσους προσπαθούν να αποκαλύψουν, ακαταδίωκτο σε όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν (Video)

Τσίπρας: Απόρρητο σε όσους προσπαθούν να αποκαλύψουν, ακαταδίωκτο σε όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν (Video)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Καλαμάτα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας με τα όσα ειπώθηκαν στην Βουλή την Πέμπτη, σχετικά με το ακαταδίωκτο της επιτροπής για τα Τέμπη, ενώ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός του «δεν ξέρω».

«Επικαλούνται το απόρρητο σε όσους προσπαθούν να αποκαλύψουν την αλήθεια. Και το ακαταδίωκτο σε όσους προσπαθούν να τη συγκαλύψουν» ανέφερε με νόημα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ένα μήνα μετά την ανείπωτη αυτή τραγωδία, «αιωρούνται ακόμη δραματικά ερωτηματικά πάνω από την ελληνική κοινωνία».

«Γιατί το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Ιούλη του 2019 παραμένει γιαπί; Αν και μόνο αυτό λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί η τραγωδία. Γιατί παραβίασαν το νόμο για να διορίσουν το μοιραίο σταθμάρχη; Γιατί ο υπουργός με φωτογραφική υπουργική απόφαση ήρθε εκ των υστέρων, πέντε μέρες μετά τον διορισμό, να τον νομιμοποιήσει ; Γιατί τοποθετήθηκαν σε κρίσιμες θέσεις ακατάλληλοι και ανεκπαίδευτοι σταθμάρχες; Γιατί το καλοκαίρι του ‘19 υπήρχαν 1200 μόνιμοι στον ΟΣΕ και ειδικά στη Λάρισα 25 σταθμάρχες και σήμερα υπάρχουν μόλις 750 και 10 σταθμάρχες στη Λάρισα; Γιατί το σύστημα GSM-R, που είχε πλήρως παραδοθεί και το προσωπικό εκπαιδευτεί στη χρήση του από το 2019, τέσσερα χρόνια μετά ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία; Γιατί η Σύμβαση ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προέβλεπε αρχικά την υποχρέωση για 600 εκ. επενδύσεις από την ιταλική εταιρία καθώς και την υποχρέωση του δημοσίου να προχωρήσει τα έργα ασφάλειας, ήρθε τελικά χωρίς αυτές τις υποχρεώσεις και ψηφίστηκε στη Βουλή; Γιατί την επόμενη μέρα του δυστυχήματος και ενώ είχε ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, έσπευσε ο πρωθυπουργός να διορίσει τριμελή επιτροπή πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα; Που ακούστηκε να διορίζουν οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι τους ελεγκτές τους ; Γιατί; Πώς απαντούν η υπεύθυνη κυβέρνηση και ο υπεύθυνος πρωθυπουργός;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «Ήξερε να φέρει προς ψήφιση χτες στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ασέβειας. Με δεκάδες προεκλογικές διευθετήσεις, εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής. Ήξερε επίσης να φέρει να ψηφίσουν το ακαταδίωκτο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που οι ίδιοι διόρισαν.
Να μη μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει. Ούτε ο νόμος! Γιατί ακαταδίωκτο; Τι ακριβώς φοβούνται;» τόνισε.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών 

«Ζήσαμε το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών. Της κακοποίησης του κράτους δικαίου» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «Αποδείχτηκε από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, με αποδείξεις και στοιχεία ότι το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, η ηγεσία του στρατού, ευρωβουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, ήταν υπό παράνομη παρακολούθηση. Από την ΕΥΠ του κυρίου Μητσοτάκη. Από το μέγαρο Μαξίμου δηλαδή. Και δεν είδαμε κανέναν να κατηγορείται για το έγκλημα αυτό. Που σε κάθε πολιτισμένη δημοκρατική χώρα θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έψαχνε πως θα εμποδίσει τις αποκαλύψεις και πως θα τρομοκρατήσει εκείνους που αποκάλυψαν το έγκλημα» τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε «Αυτή είναι η Ελλάδα του κου Μητσοτάκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter