Τσίπρας: «Αποτύχατε και έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο κύριε Μητσοτάκη» (Video)

Τσίπρας: «Αποτύχατε και έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο κύριε Μητσοτάκη» (Video)

«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021.

«Αν μια λέξη χαρακτηρίζει τον Προϋπολογισμό που παρουσιάζετε αλλά και τη διαχείριση που κάνετε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και την κυβέρνησή σας συνολικά, αυτή η λέξη είναι: αποτυχία», σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας επίσης:

«Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη και έχετε χάσει και τον έλεγχο… Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτύχατε στη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας. Αποτύχατε στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Αποτύχατε ακόμα και στη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε μια στιγμή αγωνίας για όλους τους πολίτες. Και όχι μόνο αποτύχατε. Αλλά έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και αυτό ξέρετε δεν κρύβεται με προπαγάνδα, με φθηνούς αντιπερισπασμούς και με τεχνάσματα.

Τις τελευταίες μέρες τόσο εσείς όσο και οι κορυφαίοι υπουργοί σας, εμφανίζεστε να τα έχετε χαμένα… Να είστε εκτός πραγματικότητας. Να σέρνεστε πίσω από το δόγμα του βλέποντας και κάνοντας, και είναι σοκαριστικό το πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεστε εσείς, οι υπουργοί και οι βουλευτές σας… Συμπεριφέρεστε σαν να μη ζείτε σε αυτή τη χώρα, σαν να κυβερνάτε άλλη χώρα, σαν να έρχεστε από άλλο πλανήτη. Μιλάτε λες και συζητάμε τον προϋπολογισμό μιας άλλης χώρας. Ή το προϋπολογισμό του 2001 και όχι του 2021».

«Δεν πλησιάσατε καν τον πήχη»

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και το «Βατερλώ» της Ελλάδας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

«Πρώτα από όλα χαίρομαι που γυρίσατε. Γιατί ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι αν δεν παίρνατε κυρώσεις που δαγκώνουν δε θα γυρνούσατε πίσω αλλά θα μένατε εκεί. Ήταν τότε που δεν έλεγε πως οι κυρώσεις δεν είναι ούτε σκοπός ούτε αυτοσκοπός. Ήταν τότε που πανηγυρίζατε, μετά τη Σύνοδο Οκτωβρίου ότι το Δεκέμβρη η ΕΕ θα βάλει φρένο στη προκλητικότητα της Τουρκίας. Και ήρθε ο Δεκέμβρης και όχι απλά περάσατε κάτω από τον πήχη αλλά δεν πλησιάσατε καν στον πήχη

Δεν αποπειραθήκατε καν να τον περάσετε. Και όταν βγήκατε έξω, δώσατε την εντύπωση ότι ήσασταν σε άλλη σύνοδο. Ανέμελος και στην Ελλάδα με τη πανδημία και στην Ευρώπη με τη Τουρκία και τα εθνικά μας θέματα».

«Η μεγαλύτερη πολιτική ήττα της γενιάς μας…»

«Σας προειδοποιώ ότι η προχθεσινή διπλωματική ήττα μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εθνική ήττα της γενιάς μας, αν συνεχίσετε έτσι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει από τις διεργασίες που την αφορούν. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς εθνική στρατηγική. Ούτε θα δεχθούμε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που θα είναι εκεί για να επικυρώσει τις αποφάσεις σας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Κύριε Μητσοτάκη, το λέω με απόλυτη σαφήνεια. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε συζήτηση για γκρίζες ζώνες στην κυριαρχία των νησιών μας. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε συζήτηση για αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε εγγυήσεις ή παραμονή κατοχικού στρατού, στην Κύπρο. Περιμένουμε έστω τώρα, τη στοιχειώδη αυτοκριτική και την επιστροφή σε μια στρατηγική για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και μια σοβαρή, συγκροτημένη στρατηγική για τον αμυντικό μας σχεδιασμό και τα εξοπλιστικά, που δεν έχετε τόσο καιρό παρουσιάσει. Και πώς να σας εμπιστευτούμε και να υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες μετά από όλα αυτά;»

«Δεν καταψηφίζουμε την αύξηση των δαπανών. Αλλά και δε σας δίνουμε λευκή επιταγή, χωρίς συνεννόηση, χωρίς σχέδιο και στρατηγική», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter