Τσίπρας: Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί βιώσιμος ο ελληνοτουρκικός διάλογος

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, θα αποτελούσε σοβαρό λάθος έαν η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρήσει ότι αποτελεί βιώσιμο πλαίσιο για την έξοδο από την ελληνοτουρκική κρίση απλά και μόνο η επανεκκίνηση ενός εύθραστου ελληνοτουρκικού διαλόγου.

«Ο μόνος τρόπος που ο ελληνοτουρκικός διάλογος μπορεί να αποδειχτεί βιώσιμος, είναι αν βασιστεί σταθερά στην αναζωογόνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου υπό νέους όρους που συμπεριλαμβάνουν την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού επιβολής σειράς κυρώσεων & μια περιεκτική θετική ατζέντα», τόνισε σε νέα παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι εάν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος τότε η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει σειρά θεμάτων που αγγίζουν τις σχέσεις με την Τουρκία αλλά και το Κυπριακό.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Θα αποτελούσε σοβαρό λάθος εκ μέρους της ΕΕ να θεωρήσει ότι απλά και μόνο η επανεκκίνηση ενός εύθραυστου ελληνοτουρκικού διαλόγου, ειδικά υπό τη σταθερή απειλή της επιστροφής τουρκικών πολεμικών πλοίων, αποτελεί βιώσιμο πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση.Ο μόνος τρόπος που ο ελληνοτουρκικός διάλογος μπορεί να αποδειχτεί βιώσιμος, είναι αν βασιστεί σταθερά στην αναζωογόνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου υπό νέους όρους που συμπεριλαμβάνουν την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού επιβολής σειράς κυρώσεων & μια περιεκτική θετική ατζέντα.Αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, δεν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την αποτυχία των ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων και την επιστροφή της κρίσης -καθώς και μια νέα, δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών στο Αιγαίο- αλλά θα τεθεί σε κίνδυνο & η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.