Τσίπρας βλέπει πολιτικούς αρχηγούς – Επί τάπητος Κυπριακό και συμφωνία με τους θεσμούς

Τσίπρας βλέπει πολιτικούς αρχηγούς – Επί τάπητος Κυπριακό και συμφωνία με τους θεσμούς

Κυπριακό και συμφωνία με τους θεσμούς θα τεθούν σήμερα και αύριο επί τάπητος στις συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα στις 18:00 με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και μία ώρα μετά στις 19:00 με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Προηγουμένως ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10:30 με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Η εν λόγωσυνάντηση είναι εξαιρετικά σημαντική ενόψει και της επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη. Για το σκοπό αυτόν ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα έρχεται αύριο στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σήμερα Δευτέρα, θα συναντηθεί στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις εξελίξεις την ερχόμενη Πέμπτη, σε συνάντηση τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εκεί ο κ. Αστασιάδης θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Όλα τα παραπάνω θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στις 11:00 με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας, στις 12:00 με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 15:00 με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Αύριο το απόγευμα ή το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού λόγω της αναχώρησης του κ. Τσίπρα για τις Βρυξέλλες όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας μαζί με τη Σκα Κέλλερ, τον Πολ Μανιέτ και τον Μπενουά Αμόν, θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Τhe Missing Scenario – Αn Alternative for Europeans» (Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους).

Τέλος χθες ο Πρωθυπουργός, επικοινώνησε και με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, καθώς και τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο πορτογαλικό λαό σε αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter