Τσίπρας: Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να δραπετεύσει με εκλογές

Τσίπρας: Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να δραπετεύσει με εκλογές

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι άφησε τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι στην ενεργειακή κρίση και ότι δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να δραπετεύσει μέσω των εκλογών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκτίμησε ότι η χώρα με ευθύνη Μητσοτάκη έχει μείνει απολύτως ανοχύρωτη μπροστά στην επικείμενη κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, γεγονός που μπορεί να επιφέρει, όπως είπε, σοβαρότατες συνέπειες στη κοινωνική συνοχή αλλά και στη λειτουργία της οικονομίας.

Τέλος εκτίμησε ότι με αυτά τα δεδομένα το ενδεχόμενο εκλογών είναι εξαιρετικά πιθανό και ζήτησε την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος.

«Η ευθύνη Μητσοτάκη είναι δραματική. Αποδόμησε την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και έφερε την τρομακτική ακρίβεια πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Δούλεψε για τα funds και τα καρτέλ της ενέργειας και όχι για τους καταναλωτές. Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας αλλά και για επιστροφή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται ο κος Μητσοτάκης να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα και ακόμη πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά τη κοινωνία και την οικονομία από μια κρίση που κυβέρνηση της δεξιάς μας κληρονομεί».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε on camera δήλωσή του τόνισε πως «οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενέργεια, έχουν αφήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες έρμαιο της κρίσης»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter