Τσίπρας: «Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει με τη ρήτρα της ληστείας» (Video)

Τσίπρας: «Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει με τη ρήτρα της ληστείας» (Video)

Να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που βάζει στον «πάγο» τη ρήτρα αναπροσαρμογής κάλεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σταματήσει η αποκοπή ρεύματος σε ευάλωτους ή μη συμπολίτες και να ανασχεθεί η επικείμενη «ανθρωπιστική τραγωδία». «Αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι στους πολίτες» είπε από το βήμα της Βουλής και ξεκαθάρισε πως «δεν καλούμε σε κίνημα “δεν πληρώνω”».

Σε μία ομιλία που πολλαπλασιάζει την πολιτική πίεση που δέχονται οι βουλευτές της πλειοψηφίας από τους πολίτες στις εκλογικές τους περιφέρειες προχώρησε στην Ολομέλεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε με δική του πρωτοβουλία κατά της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής. Παράλληλα, επισήμανε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, καθώς θύμισε ότι από την τελευταία ΔΕΘ ο πρωθυπουργός μιλούσε για απορρόφηση της αύξησης στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά 80%, ενώ στηλίτευσε τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί «τζαμπατζήδων» τη στιγμή που τα «θαλασσοδάνεια» της Πειραιώς αγγίζουν τα 340 εκατ. ευρώ.

Τόνισε δε ότι η συμπολίτευση «δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση με τη ρήτρα της ληστείας» και επανέλαβε την κριτική αναφορικά με το αθρόο βόλεμα «γαλάζιων παιδιών» στη ΔΕΗ, την εκτόξευση των μισθών με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Γιώργου Στάσση και την απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να φορολογήσει τα υπερκέρδη «των φίλων του που έχουν μπει στη ΔΕΗ», φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη CVC, η οποία μετά το κλείσιμο του deal με την Εθνική Ασφαλιστική προσέλαβε σε υψηλά ιστάμενη θέση στο Λονδίνο την κόρη του πρωθυπουργού.

«Θα γυρίσουν μπούμερανγκ τα μέτρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα γυρίσουν μπούμερανγκ τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το διάγγελμα… επάγγελμα» είπε σκωπτικά και συμπέρανε πως «τα μέτρα που ανακοίνωσε αφήνουν ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας». Υπογράμμισε, επίσης, πως η οργή της κοινωνίας θα μεγαλώσει, αφού τα αναδρομικά έως 600 ευρώ θα αποδειχτούν συλλογική εξαπάτηση με βάση την απλή διαίρεση των 280 εκατ. ευρώ (τόσο κοστολογείται το μέτρο) με τα 4 εκατ. καταναλωτών που ωφελούνται.

Εκτός από την υπερψήφιση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας προέτρεψε τους «γαλάζιους» βουλευτές να ασκήσουν πίεση για τη λήψη «ουσιαστικών μέτρων» που θα αφορούν τον πυρήνα του προβλήματος. Ειδικότερα, μίλησε για ανάγκη παρέμβασης στη ρύθμιση της τιμής του ρεύματος , όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των κρατών – μελών της ιβηρικής χερσονήσου. Πρότεινε δε τη λύση των διμερών συμβολαίων και να αναλάβει εκ νέου η ΔΕΗ τον κοινωνικό ρόλο που της αναλογεί και όχι να λειτουργεί με γνώμονα «την κερδοφορία και τα μπόνους των golden boys».

«Δεν θέλετε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ; Καταθέστε μία δική σας» ανέφερε απευθυνόμενος στον Θάνο Πλεύρη που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στα υπουργικά έδρανα, ενώ νωρίτερα δεν παρέλειψε να επισημάνει την κριτική που διατύπωσε στο συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς για τη «βίαιη απολιγνιτοποίηση».

«Μπροστά στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής»

«Δεν μπορεί μία παράνομη ρήτρα που επιβάλλει τον πολλαπλασιασμό των αυξήσεων ως χαράτσι στους λογαριασμούς ρεύματος» σημείωσε και εξήγησε τις νομικές πρωτοβουλίες φορέων της κοινωνίας των πολιτών κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κλείνοντας, κάλεσε «τους πολίτες κάθε ιδεολογίας και πολιτικής προτίμησης» να αντισταθούν σε αυτή «τη χυδαία εκμετάλλευση του μόχθου τους». «Στη ρήτρα αναπροσαρμογής, τη ρήτρα Μητσοτάκη όπως την ονομάζουμε, αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος» κατέληξε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter