Τσίπρας: Δεν μπορούμε να βάλουμε στο ζύγι το αίμα του Τεμπονέρα κ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: Δεν μπορούμε να βάλουμε στο ζύγι το αίμα του Τεμπονέρα κ. Μητσοτάκη

«Για εμάς όση αξία έχει το αίμα πολιτικών προσώπων που δεν βρίσκονταν στο ιδεολογικό φάσμα της Αριστεράς και έπεσαν από τρομοκρατικές ενέργειες -απόλυτα καταδικαστέες από εμάς- άλλη τόση αξία έχει το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αποδομώντας την εμμονική προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να προσδώσει ιδεολογική μονομέρεια στην τρομοκρατία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στον πρόεδρο της ΝΔ τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1991 -κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων- με χτυπήματα από λοστό στο κεφάλι από τον Γ. Καλαμπόκα, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη.

«Κάνετε λάθος όταν λέτε ότι το αίμα από τρομοκρατικές πρακτικές έχει συγκεκριμένη ιδεολογική αναφορά» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Γιατί γνωρίζετε ότι νεκροί υπήρξαν και από τις δύο πλευρές του ιδεολογικού χάρτη, διότι δεν είναι μόνο τα φαινόμενα του σήμερα.

«Αναφέρθηκα στον Παύλο Φύσσα και θα αναφερθώ και σε άλλες περιπτώσεις γιατί για εμάς δεν έχει σημασία μόνο αν είναι Έλληνας αυτός που επλήγη. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έχουν θύματα μετανάστες στην χώρα μας και είχαμε και νεκρούς. Αλλά θα αναφερθώ και στο πρόσφατο παρελθόν γιατί για εμάς όση αξία έχει το αίμα πολιτικών προσώπων που δεν βρίσκονταν στο ιδεολογικό φάσμα της Αριστεράς και έπεσαν από τρομοκρατικές ενέργειες –απόλυτα καταδικαστέες από εμάς- άλλη τόση αξία έχει το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα κ. Μητσοτάκη».

Και κατέληξε λέγοντας ο πρωθυπουργός: «Δεν μπορούμε να βάλουμε στο ζύγι το αίμα των ανθρώπων που χάθηκαν κ. Μητσοτάκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter