Τσίπρας: Δεν τελειώσαμε με τη μάχη της κάθαρσης – Ο Σημίτης ήταν ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες να περνούν

Τσίπρας: Δεν τελειώσαμε με τη μάχη της κάθαρσης – Ο Σημίτης ήταν ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες να περνούν

Η «υπόθεση Παπαντωνίου» επιστρέφει εκεί όπου πραγματικά ανήκει, στην ποινική δικαιοσύνη και αυτό που έχει σημασία είναι η ηθική και η ποινική καταδίκη ενός συστήματος που έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως η πραγματική αίτια της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης, 

τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Την ποινική διάσταση θα εξετάσει η δικαιοσύνη, το πιο σημαντικό είναι η ηθική διάσταση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε πως «συζητούμε για μια εποχή βαθιάς ηθικής παρακμής και απαξίωσης, αμοραλισμού και κατάρρευσης κάθε αρχής και αξίας». «Ήταν η εποχή που προμήνυε την επερχόμενη κατάρρευση του 2009-2010» τόνισε και σημείωσε ότι «τότε όποια φωνή έβγαινε κριτικά, χαρακτηριζόταν ως ιδεοληπτική, εμμονική, άποψη του περιθωρίου».

«Όποιος πιστεύει ότι η συνακόλουθη εποχή της οικονομικής κατάρρευσης και της κατάρρευσης του δικομματισμού ήταν μόνο εξαιτίας του μνημονίου, πλανάται», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και τόνισε «ήταν απαξίωση φθοράς και διαφθοράς του παλαιού πολιτικού συστήματος». «Αν νομίζετε ότι θα επιστρέψετε στο 2009, μην προτρέχετε διότι δεν θα καθαρίσετε εύκολα διότι τη μάχη της κάθαρσης, δεν την τελειώσαμε. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης».

«Άκουσα την κ. Γεννηματά στην παρέμβασή της, προχθές, να προσπαθεί να μιλήσει για στοχοποίηση και σκευωρία ενάντια στον πρωθυπουργό που μας έβαλε στο ευρώ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, όπως όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ότι ήταν ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια ευρώ να περνούν δίπλα του χωρίς να αντιδρά. Δεν είχε ιδέα ο κ. Σημίτης για τις παραλείψεις, τις δράσεις του κ. Τσοχατζόπουλου και του κ. Παπαντωνίου, τις σακούλες του κ. Τσουκάτου, για τα κομματικά ταμεία, για τις μίζες στα Εξοπλιστικά, στον ΟΤΕ στο Σι Φορ Άι (C4I), τους Ολυμπιακούς, τα υποβρύχια, τις φρεγάτες», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός, ενώ επέκρινε και την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter