Τσίπρας: Δεν θα γίνω… Μητσοτάκης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Τσίπρας: Δεν θα γίνω… Μητσοτάκης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τα «βέλη» του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για το ότι αποχώρησε δίχως να ακούσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τη στάση που κρατούσε ο νυν πρωθυπουργός στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε την ομιλία του στη Βουλή με αναφορά στην κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας: «Λυπάμαι που σε μια ιστορική ομιλία όπως την χαρακτήρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρίσκει το χρόνο να κάτσει να ακούσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ στη συνέχεια έθεσε την εξής ρητορική ερώτηση προς την κυβέρνηση: «Όλα τα προηγούμενα 40 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και δεν μπορούσε να γίνει πράξη η ψήφος για τους Έλληνες του Εξωτερικού;», απαντώντας στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ζήτημα (σ.σ ψήφος αποδήμων) το οποίο ήταν ανεπίλυτο επί τέσσερις δεκαετίες.

«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το ζήτημα θεσμοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει σήμερα η ψήφιση με μεγάλη πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση διότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν πάντα όχι. Τη στάση αυτής της καθολικής άρνησης την επιλέγατε κατά κόρον και για τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Να μην ανησυχεί ο κ. Μητσοτάκης διότι εγώ δεν θα κάνω ότι έκανε εκείνος στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ασφαλώς θα ασκώ κριτική αλλά δεν θα κάνουμε ότι έκανε ο κ. Μητσοτάκης με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν αυτός που δίχασε τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter