Τσίπρας: Δεν υπάρχουν διακοπές για τους υπουργούς, να αξιοποιήσουμε το “μομέντουμ”

Τσίπρας: Δεν υπάρχουν διακοπές για τους υπουργούς, να αξιοποιήσουμε το “μομέντουμ”

Κόκκινο στα μέλη της Κυβέρνησης για τις καλοκαιρινές τους διακοπές άναψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους να αξιοποιήσουν το “μομέντουμ” από το κλείσιμο της αξιολόγησης «τρέχοντας» τις μεγάλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην εναρκτήρια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο σημείωσε ότι μετά την απόφαση του Eurogroup, άνοιξε ένας «καθαρός διάδρομος εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια».

Όπως εξήγησε στη συμφωνία υπάρχει:

– Σαφής προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μετά τη λήξη του προγράμματος.

– Έγινε αποδεκτή η γαλλική πρόταση, σύνδεσης του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.

– Υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις τόνωσης της ανάπτυξης και ίδρυση-χρηματοδότηση Αναπτυξιακής Τράπεζας.

· και τέλος και πιο σημαντικό υπάρχει για πρώτη φορά δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη της Κυβέρνησης να μην εφησυχάσουν προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως:

 – Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με στόχο ένα νέο σύγχρονο σχολείο ίσων ευκαιριών που δεν θα είναι προθάλαμος των φροντιστηρίων και δεν θα προετοιμάζει τα παιδιά για τις εξετάσεις αλλά θα τα εφοδιάζει με πραγματικές γνώσεις

 – Το νομοσχέδιο για τον πρωτοβάθμιο τομέα Υγείας

Όσον αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς ο κ. Τσίπρας είπε ότι βασικός στόχος είναι η ανάδειξη ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στις πολλές υποθέσεις που ερευνώνται αυτήν τη στιγμή από τη δικαιοσύνη.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Noor 1 την οποία χαρακτήρισε «άθλια» και «μυστηριώδη» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να μάθει ο Ελληνικός λαός και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη».

«Είμαστε σε μια καινούργια εντελώς φάση και μια νέα περίοδο που δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση και αδράνεια. Με έναν ορίζοντα δύο ετών διακυβέρνησης με την παρούσα εντολή και άλλων 4 που θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε πρέπει να αξιοποιήσουμε το μομέντουμ. Πρώτος σταθμός η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο το 2018» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τσίπρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter