Τσίπρας: Διαψεύδονται παταγωδώς οι προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τσίπρας: Διαψεύδονται παταγωδώς οι προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Σπάρτη ότι «ο ουρανός δεν έγινε πιο γαλανός, αλλά μαύρα σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από την Ελλάδα», επτά μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στο αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «οι προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη διαψεύδονται παταγωδώς». Στη συνέχεια, προχώρησε σε μία σειρά ρητορικών ερωτημάτων σχετικά με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού και οι ελαφρύνσεις, τις οποίες είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4% που θα ερχόταν μετά τις εκλογές γιατί εμείς δήθεν την εμποδίζαμε; Που είναι οι επενδύσεις, που είναι οι περιβόητες μπουλντόζες στο Ελληνικό; Που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού ή οι ελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη; Αν’ αυτού, μας είπαν ότι αύξησε τους μισθούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επόμενα χρόνια δεν θα γίνει καμία αύξηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι: «όταν νομοθετείς οριζόντια, αυτός που έχει βίλες έχει υπερπολλαπλάσιο κέρδος από αυτόν που έχει ένα διαμέρισμα. Έγιναν φοροελαφρύνσεις αλλά στους προνομιούχους, στους έχοντες και κατέχοντες. Κυριαρχεί πλέον κλίμα ανομίας και αναρχίας στις εργασιακές σχέσεις και με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για πρώτη φορά είδαμε μετά από 4 χρόνια που πέφτει, τώρα να αυξάνεται. Τον Δεκέμβριο κατά 46.000 άνεργοι, 4,5%. Μειώθηκαν οι εξαγωγές κατά 11%, η βιομηχανική παραγωγή κατά 8,1%».

Η ομιλία Τσίπρα στη Σπάρτη

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/595511247956962/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter