Τσίπρας: Εφικτή η λύση στο Eurogroup – Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Τσίπρας: Εφικτή η λύση στο Eurogroup –   Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η θέση με την οποία προσέρχεται η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στόχος της κυβέρνησης παραμένει να υπάρξει λύση που θα δημιουργεί καθαρό «διάδρομο» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων.

Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μία λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και αυτή η λύση θα είναι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι εφικτό η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί σε επίπεδο στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εντούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter