Τσίπρας: Έγκυρη και επιβεβλημένη η ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Τσίπρας: Έγκυρη και επιβεβλημένη η ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Θεσμικά έγκυρη και επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η διαδικασία «είχε ξεκινήσει ήδη όπως ο νόμος ορίζει πολύ πριν τις ευρωεκλογές, μέσα από τη διαδικασία προεπιλογής από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σε αυτήν συμμετείχαν όλα τα κόμματα, εκφράζοντας μάλιστα και τις προτιμήσεις τους».

Αναφερόμενος στην επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης να στείλει επιστολή στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να βρεθεί μία συναινετική λύση είπε ότι το ζήτησε ο ίδιος για λόγους δεοντολογίας αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας.

«Ήλπιζα ότι η ΝΔ υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος από την άρνησή της, δε θα έκανε αυτή την επιλογή» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας παράλληλα ότι «Η άρνησή της φανερώνει βαριές πολιτικές σκοπιμότητες».

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αντιλαμβάνεται τη διαδικασία επιλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης με τρόπο προσβλητικό για την ανεξαρτησία του θεσμού, αλλά και δηλωτικό των προθέσεών της. Δεν εξέφρασε θεσμικά επιχειρήματα αλλά δεοντολογικά. Μετά τη χθεσινή πρότασή μας όμως για συναινετική λύση, επιβεβαίωσε ότι ουδόλως την ενδιαφέρει ούτε η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ούτε η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Ονειρεύεται την επάνοδο στην διακυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει κρίσιμους θεσμικούς κρίκους, για να προστατεύσει άνομα συμφέροντα αλλά και για να εκδικηθεί».

Τέλος κάλεσε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή τη συμπεριφορά της ΝΔ που φανερώνει την αλαζονεία της και τη βαθιά περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter