Τσίπρας: Είμαστε εδώ ως πατριωτική δύναμη ευθύνης για τις κρίσιμες μέρες που έρχονται

Τσίπρας: Είμαστε εδώ ως πατριωτική δύναμη ευθύνης για τις κρίσιμες μέρες που έρχονται

Στο ίδιο μοτίβο με τις δηλώσεις που παραχώρησε στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών κινήθηκε η εισαγωγή της τοποθέτησης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και πάλι μήνυμα συνεννόησης στον πρωθυπουργό για τα εθνικά ζητήματα, ενώ αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «πατριωτική δύναμη ευθύνης» για τις κρίσιμες ημέρες που έρχονται…

Αρχίζοντας την τοποθέτησή του από το κλείσιμο δημοτικών σχολείων στην Ξάνθη, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξ αρχής είχε αποκαλέσει «αχρείαστο ρίσκο» το άνοιγμα των Δημοτικών εν μέσω πανδημίας. Περνώντας στα εθνικά, χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία αρκεί αυτή να συνοδευτεί με μία ευρύτερη εθνική στρατηγική. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι η συμφωνία βασίζεται σε συμβιβασμούς τόσο σε σχέση με το ποσοστό επήρειας των νησιών όσο και με την παραχώρηση αλιευτικών δικαιωμάτων στην Ιταλία, ενώ σημείωσε ότι το 2016 υπήρχαν δεύτερες σκέψεις και ενδοιασμοί για αυτό το εγχείρημα, οι οποίοι ήρθησαν μετά το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Πίσω από τον δήθεν εκσυγχρονισμό κρύβεται μία βαθιά συντηρητική εκπαίδευση»

Ως προς την προϋπόθεση που έθεσε, εξήγησε περαιτέρω ότι η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ πρέπει να συνδυαστεί με εντατικοποίηση της προσπάθειας για αντίστοιχη συμφωνία με την Αίγυπτο, γεγονός που θα θέσει τις βάσεις ώστε να «σπάσει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Συμπλήρωσε δε ότι η συμφωνία πρέπει να συνδυαστεί και με την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο προκειμένου να δοθεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αποκάλεσε «εθνικό έλλειμμα» την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τέτοιου είδους κρίσιμα ζητήματα, καθιστώντας σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «είναι εδώ ως πατριωτική δύναμη ευθύνης για την επιστροφή της Ελλάδας σε σοβαρή στρατηγική με φόντο τις κρίσιμες μέρες που έρχονται…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter