Τσίπρας: Εκλογική απόδραση σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης

«Η κοινωνία θα βάλει στο τραπέζι το αίτημα για μια εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος.

Συνεδρίασε νωρίτερα το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματος για το επόμενο διάστημα με τον Αλέξη Τσίπρα να βάζει στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου το αίτημα για μια «εναλλακτική (στη ΝΔ) προοδευτική διακυβέρνηση» την οποία όπως είπε θα την επιβάλει η ίδια η κοινωνία.

Στην εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας λέγοντας πως «Ο ανασχηματισμός ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας. Οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κου Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, τη στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του».

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία. Με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Με σχέδιο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στην βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους».

Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος επανέφερε στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου το ενδεχόμενο κοινής δράσης ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων λέγοντας ότι «Η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Υπό αυτή την έννοια, το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και τη κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια τη κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.