Τσίπρας: «Εκτσογλανισμός» κ. Μητσοτάκη είναι όταν ο Λιγνάδης καταδικάζεται για βιασμούς και κυκλοφορεί ελεύθερος

Τσίπρας: «Εκτσογλανισμός» κ. Μητσοτάκη είναι όταν ο Λιγνάδης καταδικάζεται για βιασμούς και κυκλοφορεί ελεύθερος

Κατά μέτωπο επίθεση στον απόντα από την Ολομέλεια πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον εμπρησμό του Real FM. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, όμως, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού της κοινωνίας». Παράλληλα, αντέστρεψε την «αήθη» φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός περί «εκτσογλανισμού της δημόσιας ζωής», παραθέτοντας σειρά από λόγους και περιπτώσεις που ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται εκφραστής αυτού που επικρίνει. Δεσμεύτηκε δε ότι το νομοσχέδιο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα καταργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές και ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ψηφοφορία.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε χθες εσπευσμένα στην πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου αλλά για να επωφεληθεί μίας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε ραδιοφωνικό σταθμό. Για να βρει την ευκαιρία για μία πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα, να συνδέσει την επίθεση με την πολιτική αντιπαράθεση, αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα για τους αντιπάλους του» είπε και συμπλήρωσε: «To γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν θα το σηκώσουμε, Στον διχασμό που θέλει, εμείς αντιτάσσουμε την ενότητα της κοινωνίας εναντίον του ιδίου και της καταστροφικής πολιτικής του».

Παραφράζοντας τη γνωστή φράση του ιστορικού στελέχους της ΕΔΑ, Ηλία Ηλιού, τόνισε πως «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα κύριοι, θα σας ταράξουμε στην πολιτική ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την υπευθυνότητα. Δεν θα παρασυρθούμε στον τοξικό σας κατήφορο που είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία».

«Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης»

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε την εμπρηστική στάση του πολιτικού του αντιπάλου στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει βρεθεί εξαιτίας «της ανεπάρκειάς του να διαχειριστεί τις κρίσεις που μεγέθυνε και πολλαπλασίασε». Επ΄ αυτού, περιέγραψε αναλυτικά όσα δυστοπικά περιλαμβάνονται για τη χώρα μας στην έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου.

«Η έκθεση της Κομισιόν που ανέμενε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι απειλείται στην Ελλάδα η ελευθερία της έκφρασης» επισήμανε και δεν παρέλειψε να σημειώσει την εκτεταμένη διαφθορά, το σοβαρό θέμα με τους προστατευόμενους μάρτυρεςτις απειλές, τις διώξεις και τις παρακολουθήσεις κατά δημοσιογράφωνόπως επίσης τη δολοφονία Καραϊβάζ. Επιπλέον, τόνισε όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση για τη λίστα Πέτσα και πως δεν υπάρχει έλεγχος των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων. 

«Δεν με εκφράζει»

Ως προς την απαράδεκτη τοποθέτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη κατά της Νίκης Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για «άστοχη, ατυχή, απαράδεκτη και καταδικαστέα δήλωση». «Αμέσως απεσύρθη και ζήτησε άμεσα συγγνώμη. Δεν εκφράζει προφανώς ούτε το κόμμα, ούτε εμένα προσωπικά» συμπλήρωσε και διερωτήθηκε:

«Είναι ένδειξη πολιτικού ήθους απέναντι σε μία καθαρή συγγνώμη ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπείου και να αποκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους τσογλάνια; Και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή; Ως τρομοκράτη; Είναι πολιτικό ήθος αυτό;». Έκρινε δε πως οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός «είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και διχασμού».

«Θα σας πω εγώ τι είναι εκτσογλανισμός…»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως -με αφορμή τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση κατά του Real FM από τον πρωθυπουργό- αισθάνθηκε τρόμο «για το τι μπορεί να διαπράξει ακόμα αυτός ο άνθρωπος σε βάρος της κοινωνίας και της δικαιοσύνης για να κρατηθεί στην εξουσία».

«Δημοσιογράφοι διώκονται αδίκως, παρακολουθούνται, δολοφονούνται. Μέσα ενημέρωσης παραδίδονται στις φλόγες και ο κ. Μητσοτάκης ορκίζεται στην ελευθερία του Τύπου αντί να αναλάβει τις ευθύνες του φοράει την τήβεννο του δικαστή για να καταδικάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» επέκρινε, ενώ συμπέρανε πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί να επιβάλλει κλίμα ζόφου στην ελληνική κοινωνία.

«Αν και δεν χρησιμοποιώ τέτοιους χαρακτηρισμούς, μιας και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον αήθη χαρακτηρισμό εκτσογλανισμό, θα σας πως τι είναι εκτσογλανισμός» είπε και περιέγραψε τα εξής:

«Εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμα και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κ. Λιγνάδης, που θα μας κουνάει το δάχτυλο τώρα ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του. Αυτό είναι εκτσογλανισμός. Το αίσθημα της ατιμωρησίας και της αδικίας που μου μετέφεραν χθες οι γονείς του Ζακ, που οι δράστες της δολοφονίας του είναι ελεύθεροι σκανδαλωδώς μετά την καταδίκη τους και προπηλάκιζαν τη Μάγδα Φύσσα μέσα στο δικαστήριο.

»Εκτσογλανισμός είναι η έξωση συνταξιούχου από πρώτη κατοικία για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει δάνεια 1,3 εκατ, το υπουργικό σας συμβούλιο 12,4 εκατ. Και η ΝΔ 350 εκατ. Ευρώ και για εσάς δεν τρέχει τίποτα. Κανείς δεν μιλάει για αυτά, αν είναι ρυθμισμένα.

»Εκτσογλανισμός είναι η λεηλασία των νοικοκυριών από τη ΔΕΗ και τα golden boys που μοιράζονται μπόνους 16 εκατ. Ευρώ με μισθούς 360.000 το χρόνο, ενώ η πλειοψηφία δεν βγάζει το μήνα. Πρώτη στην Ευρώπη σε ακρίβεια ρεύματος στις επιχειρήσεις , Τρίτη στα νοικοκυριά σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν.

»Εκτσογλανισμός είναι η αισχροκέρδεια των παραγωγών που θα φορολογούσατε, που από 1,5 δις. Το κάνατε αρχικά 930 εκατ, το πήγατε στα 600, για να μας πείτε σήμερα ότι είναι μόλις 300 εκατ. Ευρώ. Και τελικά λέτε θα πάρετε 270 εκατ..
– Εκτσογλανισμός είναι να μην έχει να πληρώσει ο πολίτης αλλά εσείς ανέχεστε την αισχροκέρδεια

»Εκτσογλανισμός είναι ότι τάξατε power pass 600 ευρώ επιστροφή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους μεσοσταθμικά μόλις 17 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός, το ψέμα, η κοροϊδία, η εξαπάτηση.

»Εκτσογλανισμός είναι ότι δίνετε τιμητική πολιτογράφηση σε έναν τούρκο καταζητούμενο της Ιντερπόλ, υμνητή του ψευδοκράτους, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κάνει παιδιά εδώ δεν θα την πάρουν ποτέ. Αυτός επειδή έχει λεφτά μπορεί, αυτό είναι εκτσογλανισμός».

Κατόπιν τούτου, διαπίστωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο κυνικός, αλαζόνας και διχαστικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter