Τσίπρας: Εμείς αναζητούμε λύση, οι άλλοι μας φέσωσαν!

Τσίπρας: Εμείς αναζητούμε λύση, οι άλλοι μας φέσωσαν!

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για λύση να ανοίξουμε ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση εάν θα πάει ή θα φύγει από τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου, με γραβάτα. 

Αστειευόμενος είπε «το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι» συμπληρώνοντας πως άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών, άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση και το «όψιμο» όπως το χαρακτήρισε ενδιαφέρον της για τη βιωσιμότητα του χρέους, ερωτηθείς για το πώς εννοεί τις συγκλίσεις και αν αυτές μπορούν να προκύψουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή» απάντησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Συμβασιούχοι:

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των συμβασιούχων «μια από τις πιο βαριές αμαρτίες του πολιτικού κατεστημένου». «Πρόκειται για μια βιομηχανία η οποία στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων».

Ισότητα των φύλων και ιθαγένεια:

Nομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων και το θέμα της ιθαγένειας εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αρμοδιότητες ΟΤΑ:

Με τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη προωθείται ο αναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και της σχέσης τους με το κράτος, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει, επίσης, τον ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σύστημα εκλογής και τη θέσπιση κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου. Ακόμη, την επανεξέταση των οικονομικών των ΟΤΑ και την ένταξή τους στην αναπτυξιακή πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Μεταρρυθμίσεις:

Επισημαίνοντας ότι η έννοια μεταρρύθμιση, ο όρος εκσυγχρονισμός έχει τραυματιστεί την εποχή των χρηματιστηρίων της Siemens της Ολυμπιάδας», ο πρωθυπουργός τόνισε: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι το κοινωνικό πρόσημο, ποιος πραγματικά ωφελείται, αν παράγεται κοινωνικό όφελος αν ενισχύεται η δημοκρατία, στηρίζονται οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να δουλέψουν και όχι αν θα παραχθεί όφελος για κάποιους λίγους». Και προσέθεσε:

«Με αυτή τη λογική προχωράμε σε κάθε τομέα της κυβερνητικής δουλειάς προσανατολισμένοι στην απόλυτη διαφάνεια και στον κοινωνικό διάλογο ακόμη και αν αυτό το πληρώνουμε με πολιτικό κόστος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter