Τσίπρας για αποκαλύψεις Documento: Τώρα αποδεικνύεται ότι η μόνη σκευωρία ήταν οι εκβιασμοί εισαγγελέων για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο (Video)

Τσίπρας για αποκαλύψεις Documento: Τώρα αποδεικνύεται ότι η μόνη σκευωρία ήταν οι εκβιασμοί εισαγγελέων για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο (Video)

Στις αποκαλύψεις του documentonews.gr αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση με φόντο την έγγραφη αναφορά των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς που έφεραν στην επιφάνεια τις απειλές από τον Γ. Στουρνάρα και δύο ακόμα πολιτικά πρόσωπα στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα, Ν. Μανιαδάκη.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για την αποκάλυψη του Documento περί καταγγελίας εισαγγελέων διαφθοράς – Δήλωση Παπαγγελόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, που η ΝΔ αρχικά λοιδορούσε και εν συνεχεία τον αγκάλιασε, αποκάλυψε στους εισαγγελείς διαφθοράς πως όταν θα άλλαζε η κυβέρνηση ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.

«Αποκαλύπτουν και άλλα οι εισαγγελείς. Ότι ο κ. Μανιαδάκης δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του» είπε και ρώτησε τους βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αν συνεχίζουν να θεωρούν την υπόθεση σκευωρία.

Μάλιστα, απεύθυνε στους βουλευτές των δύο κομμάτων τρία ερωτήματα. «Είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του; Διότι, όπως είδαμε, τελικά την κατάθεσή του την άλλαξε ως δήθεν πιεζόμενος από τους εισαγγελείς. Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη;», ήταν το πρώτο ερώτημα. Και ακολούθησε το δεύτερο: «Αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό ασκείται βία και απειλές στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis; Για πόσο ακόμα θα ανέχεστε τέτοιες μαφιόζικες μεθόδους κατά εισαγγελικών λειτουργών;». Ως προς το τρίτο ερώτημα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον κ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να «τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς» που ερευνούν τη Novartis.

«Και αυτή η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη» είπε αναφερόμενος εμμέσως στην εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσε η αποκάλυψη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να φτάσεις εις βάθος η εισαγγελική διερεύνηση που ξεκίνησε. «Όπως στο βάθος θα φθάσει και η Προανακριτική Επιτροπή που συστήσατε, παρά τα όποια κουτοπόνηρα τεχνάσματά σας να εξαιρέσετε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την σύνθεσή της» τόνισε και προειδοποίησε τη ΝΔ να μη τολμήσει να εξουδετερώσει την εν λόγω Επιτροπή.

«Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους» προέβλεψε, συμπληρώνοντας πως «θα δούμε ποιος έστηνε σκευωρίες και ποιος συνωμοσίες εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης για να κουκουλώσει το σκάνδαλο», «Τώρα αποδεικνύεται ότι η μόνη σκευωρία ήταν οι εκβιασμοί εισαγγελέων για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο», κατέληξε.

Τζόκερ της πολιτικής ο Γεωργιάδης

Τζόκερ του πολιτικού σκηνικού χαρακτήρισε τον Άδωνη Γεωργιάδη ο τέως πρωθυπουργός λόγω των δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης περί χρηματισμού του Αλ. Τσίπρα και τον Π. Πολάκη από φαρμακευτικές εν είδει απάντησης στα ερωτήματα που προέκυψαν από την κυνική παραδοχή του περί χρηματισμού πολιτικών από τη Novartis, η οποία όμως έσωζε ζωές.

Σε εκείνο το σημείο ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε και την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση, ο οποίος -κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- δεν θα μπορούσε να πει το οτιδήποτε για τις αθλιότητες του Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε και «ντροπή» της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter